dinsdag 25 augustus 2015

Derde Helft (266)


Voetballende broers die de top van het Nederlandse voetbal hebben gehaald, zijn er genoeg. Zoals de gebroeders Van de Kerkhof (René en Willy), Muhren (Gerrie en Arnold, De Boer (Frank en Ronald) en, dichter bij huis, de Koemannen (Erwin en Ronald). Maar broers die in de scheidsrechterij samen naar het hoogste niveau opklimmen, dat is – bij mijn weten – nog nooit gebeurd. Die primeur zit er echter aan te komen. Een Groninger primeur zelfs, waarvoor de Uithuizer broers Siemen en Christian Mulder tekenen. De oudste Siemen (31), maakte vorig jaar zijn debuut (als ook furore) in de Jupiler League en deze zomer is Christian (24) gepromoveerd naar de Masterclass Betaald Voetbal. Dat betekent dat hij niet alleen beloftenteams gaat fluiten, maar af en toe ook zijn opwachting zal maken in de eerste divisie. Insiders achten het niet uitgesloten dat beiden ook de eredivisie binnen bereik hebben.

De eredivisie, dat was ook heel lang het podium voor Otto Roffel, na Tonny van Leeuwen de meest legendarische keeper van GVAV. Hoewel Otto al weer heel lang in Amstelveen woonachtig is vanwege zijn werk als directeur van het Olympisch Stadion, is Otto altijd GVAV-er gebleven. In hart en nieren zelfs. Inmiddels staat hij ruim 75 jaar (!!) op de ledenlijst van de blauwwitte club en dat zal worden gevierd. Komende zondag is er een groots Ottofeest op Kardinge, onder regie van een van de illustere vrinden van GVAV, Harry (HD) Weitering. Op het programma staat onder meer de onthulling van een artistiek hoogstandje van de hand van graffitikunstenaar Arnold Roggema, vervaardigd op uitnodiging van Sietse de Jager en Willem Eltink.

Het was nauwelijks voorstelbaar, maar afgelopen donderdag zat Gerard Gibcus niet op zijn vertrouwde plekkie in de jurywagen bij zijn wekelijkse wielerkoers op sportpark Corpus den Hoorn. De koersdirecteur was daags tevoren met spoed in het ziekenhuis opgenomen voor de behandeling van een zware longontsteking en wondroos aan een van zijn onderbenen. En jawel, alsof de duvel ermee speelde, zonder Gibcus op de bok ging het mis. Vanwege een (op dit circuit) zeldzame valpartij werd de koers, op voorspraak van klassementsleider Paul de Haan, stopgezet. Twee renners moesten per ambulance worden afgevoerd. Gelukkig viel het letsel mee. Ook voor Gibcus trouwens, Hij is inmiddels weer thuis en volgens dochter Karin popelt hij om donderdag weer van de partij te zijn.

Ook Ernst Visser, Mister Oranje Nassau buiten de lijnen, zat een tijdje in de pottenbak. Maar de man die als bestuurslid commerciële zaken op Coendersborg net zo gemakkelijk reclameborden verkoopt als dat hij zigzagvoorspellingen doet, is na een darmoperatie al weer aardig opgeknapt.

Bij de buren van Amicitia VMC was er treurnis. De van oudsher katholieke stadsclub moest afscheid nemen van haar oudste lid, Ben Dölle. Hij bereikte de leeftijd der zeer sterken (92) en diende Amicitia op tal van fronten. Het erelidmaatschap was zijn terechte deel.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.