dinsdag 4 augustus 2015

Derde Helft (263)


Soms zit het mee, soms zit het tegen. Paul Zweverink kan er over mee praten. De scout van FC Groningen reed na een topfietsvakantie in de Dolomieten met een heerlijk gevoel over de Duitse Autobahn, in de buurt van München, huiswaarts toen hij plotseling een raar geluid hoorde. Gelijktijdig zag hij in zijn achteruitkijkspiegel drie racefietsen over het wegdek stuiteren. Die waren met rek en al van zijn dak gewapperd. Geluk bij een ongeluk was dat er op dat moment niemand achter hem reed. Nu bleef het bij een doodschrik en duizenden euro’s aan materiële schade, Twee fietsen waren rijp voor de schroot, onder wie die van Sjors Beukeboom, alias de adelaar van Eelde-Paterswolde. Zweverinks eigen fiets kan nog worden hersteld.

Dan verging het Henk Elderman (veel) beter op vakantie naar het Duitse Winterberg. De stem van de zondagse sportshow op Radio Noord, vergezeld van zijn vrouw Janet (geboren Kuntkes) en zoonlief Rik Evert, dronk

’s avonds na aankomst in de kantine van zijn tijdelijke verblijfplaats een Bitburger op de goed verlopen reis. Hij kreeg er één van de 1000 uitgereikte krasloten bij. En wat schraapte hij weg? Jawel, de hoofdprijs; twee kaarten voor de EK-kwalificatiewedstrijd Duitsland-Polen, op 4 september in Frankfurt. Broer Reint mag mee.

Uiteraard haalde de tuinparty van Joop Atsma voorafgaand aan de start van de profronde van Surhuisterveen ook weer het Stan Huygens Journaal in De Telegraaf. De societyscribent liet andermaal tal van VIPS aan het woord, zoals Ed Nijpels, de voormalige commissaris der (toen nog) koningin. Of het nu kwam doordat de VVD-coryfee er burgemeester Jan van Zanen van Utrecht tegen het lijf liep of niet, maar Nijpels wil wel eens meer dan een showkoers in het Fries-Groninger grensdorp.. “Wij willen in Friesland óók de Tour, en dan met een tijdrit op de Afsluitdijk,” blies Nijpels van de Feanster toren. Hij kreeg spontaan bijval van de Friese CDA-gedeputeerde Sander de Rouwe.

De honderden wielrenners en andere recreanten die donderdagsavonds op de wielerbaan van sportpark Corpus den Hoorn een uur lang rondjes fietsen in de Ronde van Gibcus, zien haar alleen maar zittend in de jurywagen. Naast vader Gerard, die dit wekelijkse, recreatieve fietsfestijn al vele jaren organiseert. Ik heb het over Karin Gibcus. Ze doet de rugnummers. Maar zij loopt ook. Stevig op zelfs. Dit jaar deed voor de elfde keer mee aan de Vierdaagse van Nijmegen en even zo vaak kreeg ze haar vierdaagsekruisje uitgereikt op de Via Gladiola. Ook top!

En nog even dit. De Slag om Norg, komende zondag, zoekt nog een bordeneur. Bordeneur? Ja, dat is de man/vrouw die de mooiste kijk op de (wieler)koers heeft. Hij geeft, zittend achterop de motor, op een krijtbord de tijdverschillen door tussen kopgroep en peloton. Zin in? Meld je dan aan via slagomnorg@gmail.com of stuur een ja-ik-wil-tweet naar @slagomnorg. Vrijdag wordt de gelukkige per loting getrokken.    

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.