woensdag 2 september 2015

Derde Helft (267)


Goede tijden, slechte tijden. Geen sportman c.q. club ontkomt er aan. Neem Velocitas 1897. De bekerwinnaar van 1934 leed de laatste jaren, zo te zien, een ietwat kwijnend bestaan in de schaduw van het imposante Gasuniepaleis. Afgelopen seizoen degradeerden de roemrijke groenwitten zelfs naar de derde klasse. Maar, zong Ede Staal altied níet ‘Het is nog nooit zo donker west, of ’t wordt altied wel weer licht’. Zo ook dus bij Velo, waar een grote toeloop van jeugd de club weer perspectief geeft. De hoogste B- en C-teams spelen al op landelijk niveau en er komt, dank zij de nieuwbouwwijken Ter Borch en Buitenhof, nog veel meer talent aan. En omdat de makelaardij ook weer op toeren begint te komen, heeft John Schokker, Velocitaan in hart en nieren, deze handschoen opgepakt. Hij gaat de hele jeugdafdeling, die weer in de steigers is gezet door ambitieuze jongens als Erik Wormmeester, Erik Werksma, Hans Edens en Jan Schuil, voor in elk geval de komende vier jaar sponsoren.

Goede tijden ook voor Carim Mesbah, Victor Ris, Danny Kempinga, Wouter Horst en Nick Alberts, allen al even ambitieuze leden van de scheidsrechtersvereniging Groningen & Omstreken. Deze heren arbiters gaan met een heerlijk gevoel het nieuwe voetbalseizoen in, als promovendi naar de hoogste amateurklasse der scheidsen, de sinds jaar en dag zo begeerde Groep 1.

Een smaldeel van Be Quick 1887 heeft zich ingezet voor betere tijden van anderen. Een kwintet leden en oud-leden, bestaande uit de gebroeders Brian en Mike (nu Groen Geel) Hoeksema, Jeroen Dijkstra, Jeroen Vogel en Joep Lommerts deed dat door als Team B2Design mee te doen aan de door Groen Geel-voorman Neal Haan geïnitieerde Swim Challenge, een zwemtocht in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen. Ze werden gecoacht door Jeroen Bakker en Rick Lommerts. De revenuen zijn voor het UMCG Kankeronderzoeksfonds.

Het noordelijk elftal bestaat al een tijd niet meer, maar wie nog eens een veredeld noordelijk elftal wil zien kan terecht in Hardenberg, de thuishaven van topklasser HHC. Daar heeft coach Marcel Groninger zich verzekerd van een hele verzameling noordelijke topvoetballers. De namen: Mark Veldmate (FC Groningen, laatstelijk MVV), Gersom Klok (SC Veendam), Rob van der Leij (Be Quick 1887), Koos Werkman (ACV), Philip Thies (ACV), Jan Hooiveld (WKE), Dennis Krohne (FC Groningen), Sander Danes (FC Emmen), Tiemen van Hezel (Be Quick 1887) en Ashwin Manuhutu (ACV).

Het nieuwe volleybalseizoen is nog ver weg (oktober), maar Abe Meininger weet het al. Abiant/Lycurgus wordt de nieuwe Nederlandse kampioen. Met vlag en wimpel zelfs. De volleybalprofessor te Zuidlaren denkt zelfs - gebaseerd op zijn grote internationale spelerskennis - dat Lycurgus met haar nieuwe selectie zo sterk is dat het alle wedstrijden met minimaal 3-1 gaat winnen. Ja, inclusief die tegen huidig landskampioen Landstede Zwolle. Ik zie coach Arjan Taaij bij het lezen van deze regels nu al krimpen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.