woensdag 9 september 2015

Derde Helft (268)


Er komt altijd een moment dat je moet kiezen als aspirant-topsporter. Ga je voor een bestaan van een prof of kies je voor je een maatschappelijke carrière? Dus ook Jan Hendrik Dekker, die eind jaren tachtig een veelbelovend wielrenner was. De Langeloër was door toenmalig bondscoach André Boskamp zelfs genomineerd voor de Olympische Spelen van Seoul (’88). Hij redde het net niet en toen ging bij Dekker de knop om. Hij liet zich inschrijven bij het sjieke Nijenrode, waar toppers voor het bedrijfsleven worden opgeleid. Die keuze pakte goed uit, want als Jak Dekker (voornaam is hem gegeven door medestudenten) is hij een Grote Jongen in het nationale zorgveld geworden. De ooit begenadigde tijdrijder, nu 47 jaar oud, is medeoprichter en algemeen directeur van Equipe zorgbedrijven (250 werknemers), als ook voorzitter van de alliantie van Zelfstandige Klinieken Nederland. O ja, en hij heeft Langelo verruild voor Rotterdam.

De naam André Boskamp is gevallen. Hij is nog altijd in de wielrennerij actief als begeleider/zaakwaarnemer van bovenmodale renners, zoals Bert-Jan Lindeman, Martijn Keizer (beiden Lotto-Jumbo) en Maurits Lammertink (Roompot). Boskamp passeerde vorige week de kaap van 60 jaar, maar wilde daar niets van weten. Zijn kinderen Joan, Sharon en Melvin echter wel. Die lichtten heimelijk André’s relaties in voor een kaartenactie. Dus regende het gelukwensen in Huize Boskamp. Niet alleen via kaartjes overigens. Berden de Vries (ook Roompot), ook een poulain van hem, liet een boeket bloemen bezorgen en sprintkanon Jeff Vermeulen (Piels Cycling) een fles whisky. Ook waren er attenties van onder meer Elmar Reinders (eveneens Piels), schaatsster Laurine van Riessen en Umberto Atzori (Koga). De kersverse zestiger werd er, aldus dochter Sharon, beduusd van.

Bij Pelikaan S daarentegen gaat men, alle ambities ten spijt, een feestje niet uit de weg. De Oostwolder voetbalclub van Groningens grootste huisjesmelker Wim Bulten is een waardig opvolger van GRC Groningen, dat in vroeger tijden die titel droeg. Er hoeft maar iets bijzonders te gebeuren op het veld, of de derde helft wordt opgefleurd met rijkelijk dikkedakken en grote en kleine artiesten. Zoals vorige week toen FC Groningen langs kwam voor een oefenpotje. Na afloop was het bal op muzikale klanken Bert Zwier en verzorgde volkszanger Jannes de spetterende afsluiting.

Handtekeningen verzamelen, dat is doorgaans iets voor de jeugd. Maar wat zagen wij bij het eerbetoon van GVAV Rapiditas voor keeperslegende Otto Roffel? Daar liet een walkingvoetballer van de Old Stars van FC Groningen, Jaap Dekker (voorheen IJsselstraat), zich verblijden met de handtekeningen van Roffel en ook Rikkert Lacrois. Het was de helft van een kwartet dat ooit door kauwgumfabrikant Bazooka en striptekenaar Dik (Bruynesteyn) op de marketingmarkt werd gebracht. De handtekeningen van de twee anderen van het GVAV van toen, vleugelflitser Piet(je) de Koe en Bram ‘lekker tikken’ van der Hoeven, zijn inmiddels onhaalbaar geworden. Zij zijn helaas al in het hiernamaals verdwenen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.