dinsdag 2 juni 2015

Derde Helft (254)


Het regende zaterdagavond felicitaties op Facebook. Afkomstig van onder meer oud-volleybalinternational Henriëtte Weersing, Jurjen Veerman (oud-spelverdeler van Lycurgus, nu fotograaf), persfotograaf Wolter Kobus, RTV Noord-technicus Rolf Schreuder, Johannes Houwen (ex-veiligheidsman FC Groningen), broezer Henk(ie) de Haan, basketbalcoach Glenn Pinas, actrice Miranda Bolhuis en voormalig Gronitas-voorzitter René Blokzijl. Ze, die felicitaties dus, gingen allemaal naar Romke Hoogstra, die even daarvoor had gemeld dat hij door FC Groningen was aangesteld als projectleider voor de wedstrijden om de Johan Cruijffschaal en de Euroleague. Romke heeft dit werk eerder gedaan voor de UEFA, als venuemanager voor de EK-wedstrijden in de Oekraïense stad Charkov (2012) en was ook de laatste directeur van Eurovoetbal, het betreurde Pinkstertoernooi in Groningen.

Ook Jan Engbers was de gebraden haan, eind vorige week. De ooit zo schotvaardige spits van VAKO en GRC Groningen besloot op zijn 50ste te gaan trouwen. Zijn huwelijksaanzoek op het Neude in Utrecht, de stad waar hij al heel lang woonachtig is, werd gretig geaccepteerd door Wynanda van Dijk.

Waar vreugde is, is ook verdriet. Zoals in Leek, waar Roel Klazinga op 71-jarige leeftijd is overleden. Roel was, samen met mannen als Gerard Bosman, Duurt Louwes, Rob Meijboom, Frits Poelman en Tom Stuve één van de diehards van het zo succesvolle Leekster Zaalvoetbalgala, 27 jaar bestuurslid. Een op en top bezielde vrijwilliger is heengegaan.

VAKO (Vriezer Activiteit Kenmerkt Ons) bestaat 85 jaar en dat werd onder meer gevierd met een veiling ten bate van de inrichting van een nieuw te bouwen clubhuis. Ruim 100 kavels leverden dik 18.000 euro op. Tynaarlo’s nog kersverse burgemeester Marcel Thijsen, die bekende fervent NEC-supporter te zijn, mocht de eerste aanbieding onder de hamer brengen; de eerste steen (met inscriptie) voor het clubhuis. Daarna bleek NOS-commentator Herbert Dijkstra ook een kundig en goed geklede (hij was in smoking) veilingmeester te zijn. De kavel die het op een na hoogste bedrag scoorde, was een avondje stappen met voorzitter Koos Koops. Hij heeft blijkbaar een reputatie in deze, want er werd dusdanig veel op geboden dat de teller pas stopte bij liefst  1000 euro. En wie was de gelukkige? Larissa van den Bos, jawel de vriendin van de voorzitter!!!

Theo Sikkema, freelance-sportverslaggever van RTV Noord, zag onlangs een droom uitkomen. Hij reisde mee in de karavaan van Olympia’s Ronde, de oudste etappekoers van Nederland. Sikkema was er perschef en zag niet alleen mooie wielersport. Hij was ook getuige van een ontluikende romance, geïnitieerd door de Peizer wielertrots Stefan Poutsma. Hij maakte de Groningse rondemisse Nynke Bruinsma het hof en het schijnt dat deze date een serieus vervolg heeft gekregen.

Nu het toch over liefde gaat, voormalig korfbalinternational Michiel Gerritsen en zijn partner Linda Blaauw (ook Nic. 1), hebben een zoon ter wereld gebracht. Hij heet Guus.  Van harte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.