dinsdag 23 juni 2015

Derde Helft (257)


Geen mens ontkomt er aan: aan momenten van onachtzaamheid, dat je even de kluts kwijt bent. Zelfs collega Jan A. van der Veen niet, toch iemand die de reputatie heeft van controlfreak. De eindconducteur van het de website Sport in Stad (beleefd aanbevelend overigens) draaide vorige week een routinematig wasje. Totdat hij zijn mobieltje nodig had en hij dit ding niet zo snel kon vinden. Na verloop van tijd ging er een lichtje bij Jan A. op: hij zou het toch niet… Jawel dus, het mobieltje was met vest en al in de wasmachine beland. Dat kon het niet verdragen, alleen de simkaart was nog in tact. Maar daarop stonden slechts 90 van de ruim 800 door Jan A. opgeslagen telefoonnummers. De rest is verzopen.

Een andere collega, Paul Zweverink, is ondanks dat hij de zeven kruisjes heeft aangetikt nog zo ambitieus als een jonge hond. Daarom heeft hij zich ingeschreven voor het WK wielrennen voor journalisten, in september in het Belgische wielermekka Oudenaarde. ‘De Zweef’: ”Ik wil ook wel eens aan een wereldkampioenschap meedoen. Nou, dat kan als sportjournalist. En wel in een speciale klasse, die van 60plus. En die koers gaat ook nog eens over een parcours dat bekend is van de Ronde van Vlaanderen. Lijkt me een unieke ervaring te worden.”

Een veel minder prettige ervaring, zelf noemt hij het een heel nare periode, is Taeke Plas ten deel gevallen. Het hart van de eminente schaatsstatisticus, als ook samensteller van het jaarlijkse Grunneger Scheuveljaorbouk, is - inclusief complicaties - dusdanig in ongerede geraakt dat hij er een ziekenhuisverblijf van dik 100 dagen op heeft zitten. Gelukkig gloort er weer licht in deze tunnel. Afgelopen week is hij naar woonzorgcentrum De Brink in de Groninger wijk Helpman  gepromoveerd’, waar verder aan zijn revalidatie wordt gewerkt. Via facebook laat hij weten dat er nog een lange weg is te gaan. Kop d’r veur dan maar!

Ook Peter Homan, jawel eveneens een goede collega, heeft last van zijn rikketik gekregen. Afgelopen week meldde hij zich in het Asser Wilhelmina ziekenhuis, waar hartritmestoornissen werden vastgesteld. Na twee observerende nachtjes mocht de patiënt weer naar huis. Probleem grotendeels opgelost, meldde hij blij. En hij dankte het ziekenhuis voor een topverzorging. 

Van (voetbal)scheidsrechters wordt gezegd dat ze geen bal recht vooruit kunnen trappen. Met dat vooroordeel hebben de jongens van de scheidsrechtersvereniging Groningen & Omstreken eventjes afgerekend. Dat deden ze in Gorinchem, waar het Nederlands kampioenschap der fluitisten werd binnengehaald. Met dank aan jongens als Sam Dröge, Jurjen Kaper, Pascal Souhuwat, Koen van der Laan, Sander Eisinga, Danny Kempinga en Jan de Jong. Ze werden op de goede plaats gezet door FC Grootegast-trainer Johan Wardenier. Van harte heren!

 

    

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.