dinsdag 16 juni 2015

Derde Helft (256)


Een dame uit Haren had een hoofdrol toebedeeld gekregen bij de met toeters en bellen gelardeerde presentatie van de biografie over Jean Nelissen, op het terras van het sjieke kasteel Neercanne in Maastricht. Daar, waar de wielerpaus van Nederland zich zo graag mocht verpozen, kreeg Reina Heuvingh temidden van coryfeeën als Mart Smeets, Bert Wagendorp en voormalig MVV-vedette Willy Brokamp het eerste exemplaar van dit onthullende boek uitgereikt van schrijver Bart Jungmann. Waarom Reina Heuvingh deze eer te beurt viel? Nou, ‘De Neel’ flirtte met haar toen hij in de jaren ‘50 van de vorige eeuw in de Johan Willem Frisokazerne in Zuidlaren zijn dienstplicht vervulde. Wilt u weten hoe dat ging, koop dit boek.

Ook een andere dame op leeftijd werd gefêteerd, in dit geval in Leens. Toen deze vorige week woensdag het zwembad als kakelverse 70-jarige verliet, werd ze verrast met een prachtige ruiker. De bloemen waren voor mijn illustere ex-buurtgenoot Klenie Bimolt, in 1964 winnaar van Olympisch zilver op de 4x100 meter wisselslag, samen met Erica Terpstra, Ada Kok en een andere Groningse, Korrie Winkel. Tegenwoordig zet ze zich als vrijwilligster met hart en ziel in voor het Leenster zwembad. Zwemmen doet ‘Biem’ alleen nog met heel mooi weer. “Als kind heb ik genoeg geleden onder dat zwemmen.”

Ook Jouke Faber is in de prijzen gevallen. Onlangs was hij nog zum Tode betrübt toen hij van de Regionalligaclub SV Meppen te horen kreeg dat er komend seizoen voor hem geen plaats meer is in het technisch kader van de Trots van het Emsland. Maar inmiddels lacht het voetballeven hem weer toe, want hij gaat oliedollars verdienen. En wel in Djedda, een drie miljoen inwoners tellende stad in Saudi Arabië. Daar wordt Jouke opgenomen in de jeugdopleiding van Ittihad FC, twee keer winnaar van Arabische Champions League.

Dik vijftien jaren liepen ze rond in de topsportlounge van Martiniplaza, de Harener assuradeurs Jeroen en Marckol de Grijs. Komend seizoen zullen beide heren er niet meer zijn nadat ze vorige week, zakelijk gezien, onaangenaam werden verrast door Donar-voorzitter Gert Kiel. Totaal afgeknapt op vooral de manier van communiceren (een telefoontje, aldus De Grijs) zegden ze hun lidmaatschap van de businessclub BBC op, waaraan ze al die jaren ten faveure van Donar een slordige ton aan euro’s hebben gedoneerd.

Hij ontbrak de laatste tijd bij de Derde Helften van Donar en Lycurgus, waar hij zich als een vis door het societywater bewoog. Ik heb het over Henk Mekenkamp, de voorzitter van GRC Groningen en ook directeur van Nationale Fietsprojecten.  Maar voor zijn absentie was een gegronde reden; drukkiedruk. Henk is een nieuw bedrijf begonnen en wel Healthy Lifestyle@Work. De insteek: personeel van bedrijven fit houden. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.