woensdag 27 mei 2015

Derde Helft (253)


De Cup on Tour. Ofwel FC Groningen is met de vers veroverde KNVB Beker op pad. Afgelopen Pinksterweekeinde was het kleinood door commercieel directeur Robbert Klaver en salesmanager Geert Kuiper aan boord gebracht van het marineschip Zr. Ms. Groningen, dat voor de traditionele Pinksterfeesten in Delfzijl was afgemeerd. Commandant Walter Hansen waande zich de koning te rijk en zag talrijke gasten de Beker bewonderen.

Komende zaterdag (14.00 uur) is de Cup in Vries te bewonderen, bij het jubilerende VAKO (85 jaar). Er is daar ook gelegenheid voor een fotoshoot met de zo bejubelde beker. Kinderen moeten daarvoor 1 euro  betalen, volwassenen twee. De opbrengst gaat naar de bouw van een nieuw clubgebouw, waarmee in de nazomer een begin wordt gemaakt. Een dag eerder (20.00 uur) kunt u ook nog meebieden op de speciale jubileumveiling voor dit doel. Te koop staan bijvoorbeeld een vliegreis naar Londen Gatwick, gesigneerde wielertricots van Marianne Vos en Bauke Mollema, als ook geheel verzorgde reizen naar Schalke 04. Veilingmeester is NOS-commentator Herbert Dijkstra, terwijl kolonicio Henk de Haan de openingsact voor zijn rekening neemt. Voor meer info: www.vakobouwt.nl

Ook groundhopper Tom Bodde heeft een kavel voor deze veiling beschikbaar gesteld: het door hem geschreven boek Van Letland tot de Langeleegte. De voetbalromanticus heeft onlangs zijn 1150ste  stadion bezocht, dat van het Zwitserse FC Luzern. Zijn eerstvolgende doel is stadion Dr. Constantin Radulescu van de Roemeense club CFR Cluj.

De Harmonie is al heel lang ter ziele en met het verstrijken van de jaren sterven ook de Groninger bokslegendes, die daar furore hebben gemaakt, uit. Jac. Nolle, Jan Schubart, Theo ‘Pukkie’ Wilbrink, Appie Corman en Wim Gerlach, allen hebben reeds het tijdige oor het eeuwige verwisseld. En vorige week is ook de laatste van deze Mohikanen gaan hemelen, Cor Hillenga. Hij, betonvlechter van beroep, stond bekend als een zwaargewicht met een genadeloze punch. Die kwaliteit bracht hem in 1958 de kampioensgordel van Nederland. Cor Hillenga werd 77 jaar. Vanaf deze plaats een laatste eresaluut aan deze ruwe bolster met blanke pit.

De gezondheid van Henk Lunsing te Nieuw Buinen laat ook te wensen over. Hij is PLS-patiĆ«nt, kapitalen die staan voor Primair Laterale Sclerose, een aan ALS  (spierziekte) gerelateerde aandoening van het zenuwstelsel. Maar de Buunster is nog niet kansloos, hij mag hopen op betere tijden. Dat kost wel geld en daarvoor is de Tour du ALS in het leven geroepen, een krachtproef op de fiets. Een spekkie voor het bekkie van Marco Out, de ‘fietsburgemeester’ van Assen. Hij heeft zich het lot van Henk aangetrokken en heeft voor de zwaarste variant van donatie gekozen. Out gaat donderdag (28 mei) de Mont Ventoux van drie kanten beklimmen, al met al 184 kilometer. Info: www.tourduals.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.