dinsdag 24 februari 2015

Derde Helft (240)De zomer is nog ver weg en toch zijn er mensen die al weer uitkijken naar de winter, naar 28 december om precies te zijn. Hopelijk wordt dat de – qua weer – slechtste dag van het jaar, want dat zou dan mooi passen bij een nieuw evenement op de noordelijke sportkalender: de Drenthe200. Het is een ultra-fietsmarathon over 200 kilometer door acht Drentse gemeenten en voor 80% over onverharde wegen, bedacht door oud-wielerprof Marco Bos en Johan Wekema, die in Roden BikeLife bestiert. Mooiweerfietsers kunnen beter niet inschrijven, want ontberingen zijn onvermijdelijk. Er wordt om 6 uur ’s morgens gestart in Roden en daar moet men voor middernacht, 24.00 uur dus, binnen zijn. Anders geen medaille. Voor de liefhebbers: volg het twitteraccount @Drenthe200.


De zomer is nog ver weg en toch zijn er mensen die al weer uitkijken naar de winter, naar 28 december om precies te zijn. Hopelijk wordt dat de – qua weer – slechtste dag van het jaar, want dat zou dan mooi passen bij een nieuw evenement op de noordelijke sportkalender: de Drenthe200. Het is een ultra-fietsmarathon over 200 kilometer door acht Drentse gemeenten en voor 80% over onverharde wegen, bedacht door oud-wielerprof Marco Bos en Johan Wekema, die in Roden BikeLife bestiert. Mooiweerfietsers kunnen beter niet inschrijven, want ontberingen zijn onvermijdelijk. Er wordt om 6 uur ’s morgens gestart in Roden en daar moet men voor middernacht, 24.00 uur dus, binnen zijn. Anders geen medaille. Voor de liefhebbers: volg het twitteraccount @Drenthe200.

Lopen is ook in trouwens als sportieve uitdaging. De marathons van New York, Berlijn, Londen en ook Rotterdam trekken duizenden deelnemers. Maar ook kortere afstanden, zoals de Vier Mijl van Groningen, genieten veel aantrekkingskracht. Wie zich aan deze proeven van bekwaamheid wil wagen, kan terecht in een heuse loopwinkel, Loop Company Groningen, die in de Oosterstraat (25) wordt gerund door Henk en Tallina Por. Zij worden sinds kort ondersteund door succesvolle wegatleet Jan Stuursma, specialist in massage en aanverwante zaken.

Voor adviezen richting topconditie heeft ook de voormalige clubarts van Donar, Bart Dikkeboer, zich op de markt gemeld. De gepensioneerde medicus noemt zich, samen met een aantal collega’s elders in den lande, vandaag de dag leefstijlprofessional. Lezers die zich een nieuwe, veelal gezonde leefstijl willen aanmeten, kunnen bij Dikkeboer terecht voor advies en ondersteuning: www.leefstijlprofessional.nl

Bert Reilman gaat zich zeker overgeven aan een nieuwe lifestyle, maar niet des Dikkeboers: piano aan (=rustig) aan de Costa del Sol, om precies te zijn in Moraira (Alicante). Daar heeft de oud-directeur van rijschool De Oosterpoort, als ook ex-voorzitter van de businessclub van Donar, een stulpje gekocht met uitzicht op zee. Zijn BMW is er al, er in anderhalve dag (mede) heen gereden door Donars oud-stuntman Theo Jongedijk. De voormalige Dondergod was uiteraard ook op Berts farewellparty in het etablissement Le Stelle in Haren, waar onder meer ook Rob Schuur (ex-preses van de basketbaltrots), Gerard Bolhuis (Bloemenmozaïek) en – zeer verrassend - de Vriezer singer-songwriter Harry Loco handjes kwamen schudden. Loco heeft bij Reilman op de basisschool gezeten, vandaar.

Een zware delegatie van Be Quick nam in Stadskanaal afscheid van Klaas Lugthart, die op 83-jarige leeftijd in de eeuwigheid is opgenomen. Liefst vier voorzitters bewezen de laatste oud-international van de Good Old de laatste eer; Rein van der Linden, Harry Kwast, Herman Mohrmann en Dick Osinga. In hun midden ook Hans Schokkenbroek, de enige nog levende Be Quicker die nog met leeftijdgenoot Lugthart in het eerste speelde.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.