dinsdag 3 februari 2015

Derde Helft (237)


Hoewel er bijna 200 euro in de pot zit, heeft nog geen enkele Groningse schaatsster zich gemeld voor een poging het baanrecord van Kardinge op de 10 kilometer naar de prullenmand te verwijzen. Schaatsstatiscus Taeke Plas, initiatiefnemer van deze challenge, ziet drie serieuze kandidaten, te weten Foske Tamar van der Wal, Danielle Lissenberg-Bekkering en Jolanda Langeland. Het record is heel lang in handen van de Deense Catharine Grage met 15.51 en nog wat. Volgens Plas moeten er rondjes van 38 seconden worden gereden om onder deze tijd te duiken.

Kortom, wie van de drie gaat die geldpot opeisen? De premiepot wordt gevuld door de volgende personen: Lammert Huitema, Taeke Plas en bovengetekende (allen 25 euro), Ingo Bos, Andries Bosman, Ellen Dallinga, Henk Elderman, Johan Feikens, Jaap Groenendal, Renè Harmanni, Cees Hoek, Heiko Kiwiet, Theo Sikkema en Jan A. van der Veen (allen een tientje). Marnix Koolhaas doet er 1 euro per afgereden seconden bij en Koeno Mulder 10 cent. Koeno toch? Blijkbaar moet er meer worden ingelegd om potentiële recordbrekers uit te dagen. U kunt zich melden bij taekeplas@home.nl

Op de site www.sportinstad.nl laat gastcolumnist Erik Bouwman zijn licht schijnen over het leven in Seoul, waar de Groninger globetrotter is neergestreken om Zuid-Korea op te stuwen naar Olympisch eremetaal. Bouman, geboren in Appingedam, opgegroeid in Froombosch en tegenwoordig inwoner van Stad, mijmert in de miljoenenmetropool ook wel eens weg, schrijft hij. Dan wordt hij overmand door weemoed, Ede Staal en diens evergreen ’t Hogelaand. Daar heeft hij een Noordkoreaanse versie van gemaakt. Even het eerste couplet:

 

’t is de smog achter de hoez’n,
’t is de Seoul Tower as grote piek,
winkelcentrum met doarin een rollercoaster,
en de Han River veur een mooie oetkiek

 

Wilt u Staals hele lied op tekst van Bouwman lezen, klikt u dan www.sportinstad.nl aan. Zeer bijzonder, Erik blijkt ook artistieke gaven te hebben. Must read, zeggen ze dan op de social media.

Collega Peter Homan, nog altijd actief voor het Dagblad van het Noorden, vierde zaterdag zijn 70ste verjaardag. Dat gebeurde met een heuse surpriseparty in het etablissement van zijn dochter Jovanca, Dit is Bart in hartje Assen. Net als Erik Bouwman heeft ook Peter Homan zich artistiek onderscheiden, al is dat al weer zo’n halve eeuw geleden. De sportverslaggever was destijds leadzanger van de Asser band Sound of Ymker, toen een spetterende attractie in de Drentse popscene. Nog te vinden op You Tube.

Een andere kersverse zeventiger, Fokko Veen, zit in de pottenbak. De schaatscrack van weleer uit Scheemda, die in 1987 historie schreef door de organisatie van de Noorder Rondritten als een bour’nboudel neer te zetten nadat hij bij Bedum door het ijs was gezakt, ging vorige week al schaatsend hard onderuit op Kardinge. Gevolg: een gebroken oogkas, een gebroken neus en een hersenschudding. Of deze val ook te wijten was aan een boer’nboudel, weet mijn correspondent niet.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.