dinsdag 27 januari 2015

Derde Helft (236)


Bent u een facilitair fenomeen? Zo ja, dan heb ik een reuze interessante aanbieding voor u. Bij FC Groningen is een vacature van facilitair manager. Want Jaap Kruizenga, die deze job jarenlang tot grote tevredenheid van algemeen directeur Hans Nijland heeft ingevuld, houdt het na precies 12½ jaar voor gezien in de Euroborg. Jaap is op een leeftijd (46) aangekomen dat hij wat anders wil. Het is - lijkt mij - geen functie voor groenteboeren, marktkooplui en vertegenwoordigers, lieden die traditioneel graag bij een voetbalclub mogen solliciteren. Kruizenga was onder meer de bedenker van het veiligheidsplan voor de Euroborg.

John van Dalen zal deze uitdagende beker zeker aan zich voorbij laten gaan. De centrale verdediger van de Asser zaterdaghoofdklasser ACV wordt eventmanager bij Golazo Sport, het Belgische bedrijf dat onlangs Topsport Noord-Nederland heeft overgenomen. Elske Dijkstra, de partner van ex-ijshockeyinternational Johan Toren, legde hier de sollicitanten langs de meetlat. John van Dalen kan bogen op enige ervaring in dit werk, want toen Romke Hoogstra venuemanager in Charkov was bij het EK voetbal van 2012, leidde de Eeldenaar als interim-directeur Eurovoetbal.

Eén van de oudste sportclubs van de stad Groningen, Olympia, vierde afgelopen week haar 125-jarig bestaan. Dat gebeurde met een nostalgische middag in zaal Balk in Zuidhorn, geleid door spreekstalmeester Henk Ottens. Namens de KNGU (turnbond) feliciteerde Anneke Haarsma, oud-gedeputeerde in Drenthe, voorzitter Hilda Visser en secretaris Adri Rammelo met deze mijlpaal. Ook de ter ziele gegane handbaltak vierde het feestje mee. Zo troffen we oud-coryfeeën als Ger Niestijl, Harm Zuidema, Allie Stoffers, Tjeerd Faber, Peter Westerhof, Joop van der Geest, Jur Klat en Jan Boon, de laatste Mohikanen van het van de kaart geveegde Groninger handbal. Maar primus inter pares was toch wel Geert de Haan, die al 75 (!!!) jaar op de ledenlijst van Olympia, tegenwoordig vooral een dynamische gym- en turnclub, staat.

Ook in Alteveer zijn trouwe leden in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens de Nieuwjaarsreceptie van deze voetbalclub in het Oostgroningse dorp. Eddy Boskers, Eddy Breider, Gerard de Wijk en Jan Christians kregen lof toegezwaaid voor hun 40-jarig lidmaatschap en ook voor Ibo Nobbe was er blijk van waardering. Hij is al een kwarteeuw Alteveerman.

Bij HS ’88 in Hoogezand, ook een voetbalclub, leverde Nico de Groot na 25 jaar de voorzittershamer in. Vice-voorzitter Tjerk Riemersma benoemde hem vervolgens, goedkeurend gadegeslagen door wethouder Marco Metscher, tot erevoorzitter van de zaterdagvereniging. Inclusief erespeld.

Mocht u dezer dagen op de A28 gepasseerd worden door een hagelwitte Porsche Panamera, dan is de kans groot dat deze bolide wordt bestuurd door Gibril Sankoh. De voormalige verdediger van FC Groningen geniet in Assen met vrouw en kinderen van een lange vakantie omdat in deze tijd het Chinese voetbalseizoen is gesloten. Sankoh draait er niet omheen, hij boert goed in het Verre Oosten. Bij de Chinese topligaclub Henan Jianye FC is hij vaste basisspeler. Hij begrijpt heel goed waarom Michael de Leeuw ook graag die kant op wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.