dinsdag 20 januari 2015

Derrde helft (235)


Leden van FC Groningens boerenbox zijn van zins per trekker naar de Kuip te reizen, mocht de Trots van het Noorden de bekerfinale halen. Maar een select gezelschap sponsors liet zich vrijdag per super-de-luxe Mercedes naar de Amsterdamse ArenA rijden voor een avondje Ajax-FC Groningen. Het was een exclusief arrangement van FC-sponsor Wensink, leverancier van dit automerk. Het exclusieve zat hem niet alleen in het vervoer, maar ook in de toegang tot de directielounge van Edwin van der Sar, de Ajax-directeur. Ook de prijs was trouwens exclusief: 775 euro all in. Vijf zakelijke FC-fans vonden dit wel een uitje om ja tegen te zeggen: Ayhan Tatlicioglu van INTER PSY, Jelis Schuiling van Hairpoint, Bert Goos (Argo), Paul Papo (Jumbo) en ook een dame, Hilda Bolhuis van HOC Opleidingen. Behalve een handdruk van Van der Sar werd dit gezelschap toegesproken door Maarten Chin, directeur-eigenaar van de CiC Group en onder meer zaakwaarnemer van Leandro Bacuna (Aston Villa) en Virgil van Dijk (Celtic).

Is Hans Nijland het onbetwiste boegbeeld van FC Groningen, in zijn schaduw werken jongens die van wanten weten in de Euroborg. Zoals Jepko van Roon, manager van het organisatiebureau van FC Groningen. Deze tak van de club heeft vorige week een mooie prijs ontvangen: de zogenaamde Leveranciersprijs van Noordlease. Vanwege haar enthousiasme, flexibiliteit en service,” aldus Noordlease-directeur Ger Veenstra.

Een oud-werknemer van de FC, Ron Jans, liet zondagmiddag het vele tv-voetbal aan zich voorbijgaan en toog als bluesliefhebber naar Spijkerboor om in het sfeervolle etablissement ’t Keerpunt het eerste album (Hip Shakin’) van de Noorddrentse band The Mississippi Kings in ontvangst te nemen. De Kings, bestaande uit Ronald Schoonveld, (zang en gitaar), Jaap Frijma (wasbord), Steven Elings (mondharmonica), Ton Töben (basgitaar en zang) en Kartjan Kremer (drums) zagen de trainer in opperbeste stemming de plechtigheid cachet geven, want een dag eerder handhaafde PEC Zwolle zich glansrijk in de top-4 van de eredivisie.

Uiteraard was Teake Plas afgelopen weekend van de partij bij het NK sprinttoernooi in Kardinge. Maar de Groninger schaatsstatiscus had het vooral druk met een belegen baanrecord, dat op de 10 km voor dames. Dat is in handen van de Deense Catharine Grage en Plas vindt het hoog tijd dat zich een Groninger schaatsster inzet voor het scherper stellen van deze tijd (15.51 en nog wat). Hij zette 25 euro in als premie en na het toernooi stond de teller al op ruim 200 euro, met dank aan aanhakers als Henk Elderman en Theo Sikkema (RTV Noord), Jan A. van der Veen (Sport in Stad), VPRO-medewerker Marnix Koolhaas, oud-schaatser Ingo Bos, gewestelijk preses Cees Hoek en oud-marathonrijder Koeno Mulder. Nu nog een rijdster die deze handschoen opneemt. Foske?

Piet Manning houdt ook wel van zo’n geintje, maar de voorzitter van de natuurijsmarathon in Appingedam brak vorige week op Kardinge zijn arm en moest dit NK aan zich voorbij laten gaan. Piet kennende, zal hij deze ’Plaspot’ alsnog gaan spekken.   

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.