dinsdag 10 februari 2015

Derde Helft (238)


Geen Jacques d’Ancona, geen Piet van Dijken en geen Arno van der Heyden als presentator van de Groninger Sportverkiezingen nieuwe stijl, maandag 9 maart in het Willem Alexander Sportcentrum van het Hanze Instituut voor Sportstudies. Nee, het nieuwe recept wordt gemarkeerd door een opmerkelijke debutant op de bühne. Zijn naam? William Pomp, de sportverslaggever van het Dagblad van het Noorden die van zoveel markten thuis is. Immers, als de zanger Willy Bomba is hij een graag geziene gast bij bruiloften en partijen, met name in voetbalkantines. En nu dus de man die de revival van het Sportgala gezicht gaat geven. Het is een initiatief van het Sportplein Groningen, met sportdocent Hans Slender en oud-bobsleeërs Ilse Broeders en Johan Niemeijer als voortrekkers en ondersteund door toppers als drs. Joan Janssens (hoofd van de Hanzehogeschool voor Sportstudies), Karin Kienhuis (Alfa Collega), Rob de Waard (Huis voor de Sport) en Martine Haak-Snoek (Topsport Noord).

Wat is gebleven is de formule. U als lezer kunt in twee categorieën de beste kiezen en wel de sportman van Groningen en de sportploeg van Groningen. Voor de sportman hebben van een speciale commissie een nominatie gekregen: atleet Thijmen Kupers, Nederlands kampioen op de 800 meter; wielerprof Tom Jelte Slagter, winnaar van twee etappes in Parijs-Nice en de ruiter Jur Vrieling, met het Nederlands team wereldkampioen voor landenequipes en de Nations Cup. Bij de ploegen kunt u kiezen uit Donar (landskampioen, beker- en supercupwinnaar). De Groene Uilen (amateurbasketbalkampioen van Nederland) en het bobteam Van Calker. Ook wordt er weer een talent van het jaar aangewezen door de sportprijscommissie. Hiervoor zijn in beeld de atlete Danaïd Prinsen (Acquilo Winschoten), golfster Dewi Weber (Noord Nederlandsche Golf en Country Club en de vorig jaar tot schaakmeester gepromoveerde Jorden van Foreest. Verder zal ook de Provinciale Sportprijs weer worden uitgereikt, dit keer door gedeputeerde Bote Wilpstra) U kunt stemmen via www.sportpleingroningen.nl/sportverkiezing.

Groene Uilen heeft overigens al een jaarprijs in ontvangt mogen nemen. De mannen van coach Hans Nieboer en diens (inmiddels vertrokken) assistent Jeroen Hamminga werden in Huize Maas tijdens het ACLO Sportgala, de organisatie die in Groningen de studentensport bestiert, uitgeroepen tot studentenTEAM van het jaar. Gyasroeier Tim Weerkamp werd sportman, Theo van der Molen van zaalvoetbalclub Drs Vijfje trainer-coach en unihockeyclub Face Off, tot sportVERENIGING van het jaar. Een mooie beloning voor Henk Schuster, de Grote Promotor van deze nog jonge sport.

En er komt nóg een verkiezing aan: op 20 mei wordt tijdens een ’uitvaartreünie’ Veendams  beste voetballer aller tijden bekendgemaakt. Een initiatief van Willem Molema, preses van oud-Veendam. U kunt uw kandidaten al vast bij mij nomineren: dickheuvelman@live.nl
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.