dinsdag 17 februari 2015

Derde Helft (239)


Het kon natuurlijk niet uitblijven, artiesten die inhaken op de jacht van FC Groningen naar de eerste Grote Prijs in haar bestaan, de KNVB Beker. Op initiatief van muzikant en FC-supporter Niels Span wordt een speciaal bekerlied gecomponeerd. Span: “Dit is uniek, Nu moeten we er met z’n allen achter gaan staan zodat we de finale halen. Span krijgt hulp van collega’s als Theo Driessen (Diep Triest), Daniël en Michael Kragt van de rapgroep Lekker Los, de zanger Burdy en zangeres Sandy Goeree, die ook met Diep Triest successen heeft gevierd. Voor de tekst roepen zij de hulp in van de supporters van FC Groningen. Heeft u, beste fans, woorden, zinnen of delen van teksten die absoluut in dit lied moeten worden gezongen, meld het op het volgende adres: groenwittekuip@outlook.com. De presentatie is voorafgaand aan de halve finale tegen Excelsior, woensdag 8 april in de Euroborg.

Ook Lycurgus kan voor een primeur in de Groninger sport zorgen. En jawel, deze volleyballers gaan eveneens voor de Beker. Komende zondag moet het gebeuren in Zwolle, waar naar verwachting de plaatselijke trots Landstede medefinalist zal zijn. Lycurgus, dat in het topvolleybal nog prijsloos is,  heeft er  geen speciale prijzenkast voor gemaakt. Het wil de Goden niet verzoeken. Interim-voorzitter Rob Birza: ”Als wij winnen zetten wij deze trofee neer in de kamer van IJsbrand Havinga, directeur van onze zeer trouwe sponsor Abiant. Hij heeft dat wel verdiend, dunkt mij.”

Rob de Waard, directeur van het Huis voor de Sport, wil nu ook wel eens in de prijzen vallen. Hij zet in op een miljoen en zit daarom deze week op de publieke tribune in het Provinciehuis, waar de Statenleden vergaderen over het sportbudget voor de komende jaren.” Dat stemt De Waard droef: ”De provincie Groningen heeft slechts twee ton begroot voor sport in de provincie. Jawel, 200.000 euro. Als je dat afzet tegen de tien miljoen die cultuur krijgt, word je daar een beetje depri van. De dames en heren politici willen de waarde van sport maar niet inzien. Onbegrijpelijk!”

Wel een lot uit de loterij heeft Theo Sikkema getrokken. De freelance-verslaggever van RTV Noord is benoemd tot perschef van Olympia’s 3M Tour, de nationale wielerronde die onlangs is overgenomen door het organisatiebureau van Daniëlle Bekkering en Thijs Rondhuis. Sikkema kan zijn geluk niet op, twitterde hij trots.

De uit Finsterwolde Angela Hillenga móet zorgen dat er prijzen gewonnen   worden. Die worden deze week verdeeld in Parijs, waar de wereldkampioenschappen wielrennen op de baan worden gehouden. De oud-toprenster is als manueel therapeut binnen de oranjeploeg een van de schakels die voor een optimale vorm moet zorgen.

    

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.