maandag 9 maart 2015

Derde Helft (241)


Nee, hij zit niet met eurotekens voor de televisie de laatste weken, nu Bas Dost een scoringsmachine is geworden bij VfL Wolfsburg. ”Waarom zou ik? Ik heb genoeg van die dingen, dat weet je toch?” lacht Henk Nienhuis per telefoon. Mister Veendam is niet verbaasd over de Bas Dost-hausse in de voetbalwereld. “Toen ik hem op 17-jarige leeftijd een keer zag in de A1 van Emmen ben ik op zijn vader afgestapt en zei hem: ”Als Bas naar mij luistert, wordt het een grote spits in de eredivisie. Nou, inmiddels is hij dus al een stap verder en er zit nog wel meer in,”aldus de zaakwaarnemer van Dost. ”Hij is een spits,” gaat Nienhuis verder, ”die één op één kan lopen. Hij laat dat nu, nu hij blessurevrij is, ook zien. Hij kan elke dag op de Duitse tv, maar daar gaat hij niet op in. Op tijd rusten, goed trainen en goed eten, heb ik hem op het hart gedrukt.”

Geen basketbal in MartiniPlaza afgelopen weekeinde, dus was het uitgelezen weekeinde voor de jaarlijkse trip van de leden van de basketbalbusinessclub (BBC) van Donar. Dit keer was Madrid de bestemming, waar Real Madrid twee keer op één en dezelfde dag werd bezocht. Eerst zondagmiddag in het voetbalmonument Bernabeu, waar de Koninklijke speelde tegen Villarreal en ’s avonds in het niet minder indrukwekkende Barclaycard Center, waar de basketballers van Real Malaga ontvingen.  Ook was er - nachtelijke - ruimte voor een bezoek aan de Discoteca Fabrik (capaciteit 10.000 m/v), waar top-DJ Nickey Romero draaide.

Geen wonder dat commercieel manager Peter van der Molen flink wat namen kon noteren voor dit arrangement. Op zijn lijst zagen we uiteraard mr. Harm Jan Meijer (De Haan Advocaten) staan. Hij laat dit soort buitenkansjes nooit aan zich voorbijgaan. In zijn gezelschap vertoefden onder meer Arnoud van Nispen (2Join), Henk Bosman (Bosman Beheer), Armin Hietbrink (Kenneth Smit), Marion Arends (LM Advocaten), Jos Langenhuizen (CSN Groep), Erik Greven (RSE Telecom), Peter Lankreijer (Jack & Jones), Johan Koops (Koops Verhuisgroep), Maik Verheerd (Progress Events), Frederic Teerling (TrainingU), Sebastiaan Kruger (BaSystemen) en Martijn Huisman (Clark ICT).  

GRC’ er Klaas van Dingen zoekt van tijd tot tijd ook heil in bijzondere tripjes, maar dan minder ver weg. De voormalige eerste elftalspeler van WVV, waar hij speelde met clubiconen als Klaas Nuninga, Jan Blom en Jan Mulder, kijkt al reikhalzend uit naar de derby der derby’s in ons amateurvoetbal, IJsselmeervogels-Spakenburg (4 april). Het wordt zijn vierde kraker daar. Klaas: “Eerst met de trein naar Amersfoort, dan met de bus naar Spakenburg, even een lekker visje eten en dan een heerlijke pot voetbal, samen met 8000 andere liefhebbers. Mooier kun je het niet krijgen.”

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.