dinsdag 10 maart 2015

Derde Helft (242)


De bedoeling was goed, maar de uitvoering kwam niet écht uit de verf in het Alfa College. Daar hadden de Energy Valleyclubs een Super Saturday geproclameerd afgelopen zaterdag om het sportvolk te laten weten wat ze allemaal in huis hebben. Maar ja, het programma was er niet naar. De korfballers van Nic. arrangeerden een friendly tegen een volslagen onbekende club, de volleyballers van Lycurgus speelden voor de competitie tegen een laagvlieger (Zaanstad) en de basketballers van Donar acteerden gewoon in hun eigen home (Martiniplaza) tegen ook al een ondermaatse tegenstander (Weert), al verzorgden ze nog wel een clinicje. En FC Groningen schitterende helemaal door afwezigheid. De vlootschouw had al met al veel weg van een, wat oud-marathonschaatser Fokko Veen pleegt te noemen, boer’nboudel. De publieke toeloop hield dan ook niet over.

Gelukkig was Rob de Waard er nog, directeur van het Groninger Huis voor de Sport. Hij was uitverkoren om de genodigden inzicht te geven in de stand van Groninger sportzaken. Die was niet best, aldus De Waard, ten overstaan van (o.a.) Groningens sportwethouder Paul de Rook (D66), Christen Unie-raadslid Inge Jongman, Lycurgus-voorman (ad interim) Rob Birza, zijn Nic.-confrère Jaap Broersma, hockeygoeroe Joost van Geel, speaker Harry Snuk, La Woldman (coach Lycurgus-vrouwen), Alfa-topvrouw Karin Kienhuis en de Energey Valley-hotshots Jannes Stokroos en Gerard van Pijkeren. Opvallendste absenten Gert Kiel (preses Donar), Hans Nijland en Robbert Klaver (directeuren FC Groningen) en Moe Nic., ofwel Truus Vlietstra.

O ja, De Waard schoot met scherp richting provinciale politici, die de sport hier nog niet eens als een stiefkind behandelen. De club van het Martinikerkhof ‘gooit’ er per jaar twee ton (jawel 200.000 euro) tegenaan. Dat is andere koek dan in Noord-Brabant, waar, onthulde De Waard, de sport jaarlijks op een slordige 40 miljoen kan rekenen.

Collega William Pomp is 40 geworden. Dat werd onder meer gevierd met een surpriseparty, aangeboden door zijn notoir vrolijke vrienden. Daardoor moest Pomp forfait geven als dienstdoend verslaggever van het DvhN bij Donar-Weert. Maar hij was er tóch. Meegetroond door de regisseurs van zijn feestje. Gehuld in Donartenue zat William pontificaal op de tribune, totdat hij in de rust werd opgeroepen voor het pauzespel: zoveel mogelijk vrije worpen benutten in een minuut tijd. De kersverse veertiger kwam tot 3 uit 25. Het mocht de pret alleen maar verhogen.

We hadden afgelopen weekend te doen met Taeke Plas, Groningens schaatsstatisticus par excellence. Normaliter geniet hij thuis met open ramen en dichtgedraaide verwarming van het WK allroundschaatsen, maar dat zat er dit keer niet in. Plas is namelijk met ernstige hartklachten opgenomen in het UMCG, waar hem te verstaan is gegeven dat zijn toekomst zorgelijk is. We wensen Taeke het nodige recuperatievermogen toe.

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.