woensdag 7 mei 2014

Derde Helft (98)


Hét sportevenement van het jaar is het WK voetbal, dat voor medio juni in Brazilië staat geagendeerd. In de aanloop er naar toe zijn all over the world preludes. Ook in Groningen, waar het Sport Science Instituut van de Groninger Universiteit (SSIG) onder de noemer Road to Rio een prestigieus forum op poten heeft gezet. Dat krijgt 28 mei zijn beslag in de Euroborg en de gastsprekers mogen er zijn. Achter het katheder zullen plaatsnemen Luc van Agt, de conditietrainer van Oranje bij het WK in Zuid-Afrika, hoogleraar thermosfysiologie Hein Daanen (onderwerp: fit in het heetst van de strijd), Harry Been, toernooidirecteur EK 2000, en Matthijs Wiersma, projectmanager bouw stadions in Brazilie. Wilt u er bij zijn? Melden bij Inge Stoter, emailadres i.k.stoter@umcg.nl. Voor de goede orde: ’t Is ook nog gratis. Meer info: www.sportsciencegroningen.nl

De Slingerij staat bekend als een van de meest klassieke bushaltes in Stad. Hier vandaan, het horeca-etablissement aan de A-weg, reden van oudsher GADO- en ESA-bussen kriskras de provincie in. Nog altijd kan er bij De Slingerij opgestapt worden, nu dank zij Arriva, maar De Slingerij is al een tijdje meer dan een drukke bushalte. Het is inmiddels ook een zaalvoetbalclub. Onlangs werd het vierde lustrum gevierd en zijn twee oprichters, Marcel Niemeijer en Martijn van der Veen, door de KNVB benoemd tot lid van verdienste. Voor de goede orde; de oorspronkelijke naam van de Slingerij was De Bolster, maar sponsoring deed deze naam verdwijnen.

Zeg nooit nooit. Daar is Jelis Pot nu ook achter. De voormalige materiaalman van FC Groningen liet zich twee jaar geleden schrappen van de ledenlijst van zijn Gruno. Jelis liet zich leiden door woede, veroorzaakt door Simon Buurlage, die het bestond zo maar over te lopen naar buurman/grote rivaal Groninger Boys. Hoogverraad, vond Jelis en toen Simon na relatief korte tijd als spijtoptant terugkeerde bij Gruno, pikte Jelis dat niet. Nooit en te nimmer meer met Simon onder één clubvlag, bezwoer Jelis. Maar de tijd heelt alle wonden, Onlangs kwam ik Jelis Pot tegen in café Der Witz aan de Grote Markt, waar hij opbiechtte dat hij alles vergeven en vergeven had. En ja, hij is weer Gruno/man.

Zo´n move zie ik Ernst Visser, klassiek meubelstuk bij de mannenbroeders van Oranje Nassau, niet maken. Hij is minder impulsief dan Jelis, zeker nu hij wat moeizaam ter been is. Het heeft te maken met de nasleep van het implanteren van een nieuwe heup. Deze operatie  heeft zijn verbale vermogen in elk geval niet aan getast. En evenmin zijn even notoire als sombere profetie als het om O.N. gaat, want hij ziet zijn club volgend seizoen niet in de hoofdklasse spelen.

Nee, dan Taco (nog altijd zonder Twitter) Poelstra en zijn Marloes (Bellinga). Dit korfbalechtpaar schept vreugde in het leven, laatstelijk met het ter wereld brengen van hun tweede nakomeling. Hij heet Koen en staat ook al pal voor Nic..

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.