dinsdag 20 mei 2014

Derde Helft (100!!!!!!)


 

 

Collega Henk Kok is een man die journalistieke principes hoog in zijn vaandel heeft staan. Maar afgelopen zondag zondigde hij voor een keertje, toen deed hij in een shirt van FC Groningen verslag van de allesbeslissende play-offwedstrijd in de Euroborg die voor de FC zo feestelijk eindigde met een ticket voor Europees voetbal. Kok zal er dan niet meer bij zijn, want hij nam zondag afscheid van zijn werk als radioverslaggever van Langs de Lijn. “68 is een mooie leeftijd om er een punt achter te zetten. Ik zie me niet met krukken of een rollator de tribune opgaan. Ik kijk terug op een mooie tijd. Gewerkt met mannen als Kees Jansma, Bert Nederlof, Eddie Poelmann en Evert ten Napel.”

Het vaarwel van Kok ging niet ongemerkt voorbij. Eerst kreeg de voormalige anchorman van RTV Noord een AZ-shirt uit handen van de Alkmaarse perschef Daan Schippers, later deed FC-directeur Hans Nijland precies hetzelfde met een shirt van zijn club. Op de rug prijkte het nummer 32, het aantal jaren dat Kok actief was voor de NOS. Niet alleen als voetbalverslaggever, maar vooral ook als schaatsman. Hij deed live verslag van gouden plakken die Marianne Timmer in Nagano 1998. Zijn favoriete ijsbaan is die van de vereniging Eigen Kracht in zijn geboortedorp Midwolda.

Kok begon zijn loopbaan nog weer langer geleden bij de RONO, in de tijd dat Henk Oostinga verslag deed vanuit een ‘zonovergoten Oosterpark. Kok debuteerde bij  de regionale omroep met GRC – Nicator, op een kerkelijk tijdstip ‘s zondagsmorgens, om half elf om precies te zijn.

Koks generatiegenoot Abe Meininger, al sinds jaar en dag druk doende in het volleybalwereldje, gaat als 64-jarige ook gas terugnemen. De man die door zijn kennis van zaken de volleybalprofessor wordt genoemd, heeft het bestuur van Lycurgus laten weten dat hij komend seizoen geen deel meer wil uit maken van de technische staf rond het mannenteam. Het wordt hem te veel. Hij legt zich nu volledig toe op zijn job bij het Regionaal Trainings Centrum Noord, een instituut dat het beste probeert te halen uit noordelijke talenten.

Wie ook al een tijdje rustiger aan doet, is Jan Uitham, onze Groninger schaatslegende. De Elfstedencrack, die een heldenrol vertolkte in de apocalyptische marathon van 1963, is dan ook al 88. Zou hij zijn hart echter volgen, dan wil hij er nog steeds lekker in knallen, want Jan heeft nog altijd de goesting van een jonkie. Hij zit in elk geval niet achter de geraniums en duikt daar op waar hij kan genieten van sport. Dus is hij regelmatig te vinden in de Euroborg. Deze week dook deze Good Old op in de fancorner van FC Groningen om zijn seizoenkaart te verlengen. De FC mag trots zijn op deze supporter.

Luuk Wegter is ook al een man die slecht kan stil zitten. Hij zit boordevol energie als het gaat om nieuwe ideeën en initiatieven. Enkele jaren geleden vervulde deze zakenman, als directeur van Robinson Techniek, bij zich zelf een hartenwens: een eigen wielerploeg voor amateurs. Vandaag de dag zwaait Luuk met zijn zoon Bram de scepter over het fitnesscentrum We Fitness in de Reitdiephaven.Van daar uit is hij bezig met weer een nieuw idee: het opzetten van digitaal portal voor de Groninger sport, www.sportcitygroningen.nl

Via deze site zal alle mogelijke sport (van breed tot top) in Stad en Ommeland online worden belicht, beschouwd en aangeprezen. Nog even geduld, de lancering is in voorbereiding.
 
Reint-Jan Auwema, een van de mannen van het eerste uur van de Slag om Norg (wielerkoers die gedeeltelijk over onverharde wegen leidt), is uit het bestuur gestapt van deze organisatie. Hij had geen andere keus, want Auwema is na zijn eclatante zege met Gemeentebelangen tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen, wethouder van Noordenveld geworden. Dat kan botsen met de belangen van de Slag om Norg, die in dezelfde gemeente plaats vindt. Auwema heeft inmiddels een vervanger gezocht en gevonden, Jan Huizing, in het dagelijks leven brandweercommandant op Groningen Airport Eelde.
 
   

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.