woensdag 7 mei 2014

Derde Helft (97)


De jaarlijkse lintjesregen heeft de Groninger sportwereld dit keer maar karig bedeeld. Een van de gelukkigen was Tonnis Musschenga, voorheen gedeputeerde van de provincie Groningen maar de laatste jaren vooral in beeld als voorzitter van de Stadsloop Appingedam. Vorig jaar nam hij afscheid en nu ziet Tonnis zijn inzet beloond met opname in de Ridderorde van Oranje Nassau. Ook een andere man die veel voor de noordelijke atletiek heeft betekend, kreeg een lintje. Deze ‘gebraden haan’ heet Bauke Seldentuis, in zijn jonge jaren namens Nurmi een verdienstelijke atleet op de middenafstand en daarna op allerlei fronten, onder meer vanuit zijn professie (huisarts te Hoogkerk), vrijwilliger bij tal van loopevenementen. Ook Feico Camphuis, icoon van de roeiclub De Hunze, kreeg een koninklijke onderscheiding. Hij, die meer dan een halve eeuw coacht, is nu ridder.

Harm Noor is op de sukkel, zoals Vlamingen dat plegen te zeggen als iemand bij herhaling geblesseerd is. De kleurrijke spreekstalmeester van de noordelijke wegatletiek is nog maar net hersteld van een val tijdens een wandeltochtje in een Stadskanaalster bos, of hij wordt nu geplaagd door hielspoor. Dat komt Harm heel slecht uit, want hij wil en zal dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse lopen. “Desnoods laat ik er een spuit in zetten,” aldus onze hartstochtelijke microfonist.

Een andere roeptoeter in het noordelijke sportwereldje is Harry Snuk, tegenwoordig de man die al vele jaren het ‘dooie’ Lycurgus-publiek vergeefs tot mentale steun van de Groninger volleybaltrots probeert te bewegen. Wellicht daarom dat Snuk, die jaren geleden het noordelijke wielrennen verbaal begeleidde, zijn rentree gaat maken als speaker van een wielerkoers. Snuk is gecontracteerd door de organisatie van de Slag om Norg, die op 10 augustus wordt verreden. Daags tevoren draait hij al warm bij de toerversie voor atb’ers, dan Veldslag om Norg geheten. Nog een nieuwtje uit Norg: Gert Jakobs keert terug als koersdirecteur.

Ooit gold Alfons de Graaf als een coming man in het scheidsrechterskorps van het Groninger voetbal. Totdat chronisch blessureleed veel te vroeg een einde maakte aan een veelbelovende carrière. Alfons gaat nu wat anders doen bij zijn club, de scheidsrechtersvereniging Groningen & Omstreken. Hij wordt er trainer, opvolger van Roel Bellinga, die na 20 (!!) jaar trainerschap gaat stoppen. De Graaf staat er overigens niet alleen voor, hij weet zich gesteund door de welbekende routinier Henk (HH) Steenhuis en Bert Kamstra.

Tot slot een vraag voor de senioren ons onder ons, met name Be Quickers. Er wordt gezocht naar Peter Vuijk, in de jaren vijftig reservekeeper bij de Good Old achter Geert Prummel en derhalve ook ploeggenoot van legendarisch grootheden als Klaas(je) Lugthart, Hennie Rozema, Henk Plenter, Jacky Oldenstam en Huib Appel, het favoriete elftal aller tijden van Be Quicks erelid Jacques J. d’Ancona. Een in Las Vegas wonende vriendin van Aly Kuin-Tekelenburg, zelf residerend in Olterterp, wil graag - indien nog mogelijk - contact met deze Vuijk. Telefoon Aly Kuin  0512-380920 of email a.kuintekelenburg@xs4all.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.