dinsdag 29 november 2016

Derde Helft (333)

Waar de beste jeugdopleiding van Nederland, althans die van het amateurvoetbal, al niet goed voor is. Want wie debuteerde onlangs als achtjarige op de Esserberg, de aloude thuishaven van Be Quick 1887? Jawel, Luka Robben, de zoon van. Dat zat zo. Luka was met pa Arjen vanuit M├╝nchen meegekomen voor een weekendje Groningen. Van het een kwam het ander. Be Quick E3, kon namelijk nog wel een spelertje gebruiken voor de derby tegen Helpman E4. Sander van Gessel, jeugdtrainer van FC Groningen en vader van Lars van Gessel, die in Be Quick E3 speelt, tipte zijn ex-ploeggenoot Arjen over deze vacature en toen stond niets de voetbalouverture van de jongste Robben in Groningen nog in de weg.

 Luka bleek zichtbaar van vaders bijzondere voetbalgenen te hebben meegekregen, volgens Be Quick's bestuurslid jeudzaken Marckol de Grijs: snel, behendig en gevaarlijk. Mede dank zij Luka werd het 5-4 voor de Good Old. De kans dat Luka Robben in het Noordlease Stadion komt spelen lijkt groter dan dat we Arjen Robben hier nog eens in actie zullen zien.

Bij Be Quick werd ook weer gedikkedakt, in het kader van het jaarlijkse Gouden Speldersdiner, waar alleen leden mogen aanzitten die minimaal 50 jaar withemd zijn en gedecoreerd zijn met een speld. Onder leiding van ceremoniemeester Fekko Stubbe werden vier nieuwe Gouden Spelders geïnstalleerd, zijnde Chris Baarveld, Guus Driever, Guus Vonck en Rolf Voorraad.

FC Groningenwatcher Wim Masker heeft gereageerd op de successtory van Pelikaan S-blikvanger Freddy de Grooth in het amateurvoetbal, waar hij vooralsnog de Koningsschutter van de(ze) eeuw is met meer dan 400 voltreffers. Masker refereert aan De Grooth's jeugdjaren, toen hij deel uit maakte van de allereerste C1-selectie van FC Groningen, samen met jongens als Arjen Robben, Jordi Hoogstrate en Sergio van Dijk. Ofwel, om met Theo Reitsma te spreken, dat was een goed stel.

Henk de Jong, de oud-Cambuurtrainer en tegenwoordig accountmanager bij FC Groningen, had ook een goed stel om zich heen verzameld voor de jaarlijkse investeerderstrip. Die ging dit keer van Eelde (uiteraard) naar Madrid, waar onder meer een bezoek aan het voor de FC zo historische Vicente Calderonstadion stond geprogrammeerd. Daar zagen ze PSV worden weggespeeld door Atletico. Uiteraard was de Hoogkerker makelaar John Schokker van de partij, net als rustend industrieel Heiman Bollegraaf. Maar ook vlogen (o.a) mee Dick en Jeanette Jager (Time Out), Daniel Bies, de familie Schultinga, Bob Sikkink, oud-preses Ed Zijp en natuurlijk ook beide directeuren Hans Nijland (algemeen) en Robbert Klaver (commercieel).


Er is helaas ook weer een brokje oude voetbalglorie uit het Oosterpark in het hiernamaals verdwenen. Want Frans Guns is overleden. Hij speelde 1 seizoen voor FC Groningen (het allereerste, 1971-72), nadat hij in 1968 door de voorloper van de FC, GVAV, als productieve spits was gekocht van Sittardia. Die transfer betaalde zich echter niet uit. Hij bleef hier steken op slechts 14 doelpunten in vier seizoenen. Guns is 76 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.