dinsdag 8 november 2016

Derde Helft (330)

Groot feest in het Grand Café van Zuidlaren, afgelopen vrijdag. De gebraden haan heette niemand minder dan Jan Korte, ofwel Mister Langeleegte, die tegenwoordig actief is op sportpark Boerbos in Rolde, als trainer van de gelijknamige Boys. En er trouwens ook nog even technische zaken bij doet op de Meerdijk, de thuisbasis van FC Emmen. Hij is 60 jaar geworden en dat leidde tot een kleine Veendamreünie. Het meest bijzondere geschenk kreeg Korte van voormalig bestuursnotalist van Veendam, Jan Mulder. Hij overhandigde een boek van liefst 168 bladzijden, waarin Jan's rijke voetbalcarrière (speler, trainer en directeur) nog even uitgebreid wordt belicht.

Met dank aan gastschrijvers als André Brouwer, Rinus Brinkman, Johann Krol, Alex de Raad, Roelf Jan Tiktak, Karel Liklikwatil, Tony McNulty, Henk de Haan, Dick Lukkien, Rob McDonald, Jan Schulting, Marnix Kolder, Erwin Buurmeijer, Max Becherer, Martin Drent en Hans Nijland.

Dick Nanninga is in de Stad nog niet vergeten, bleek zondag in het Treslinghuis. Daar, midden in het Oosterpark, werd de vorig jaar overleden oud-international, op initiatief van de politici Sandra Beckerman (statenlid voor de SP) en Tjeerd van Dekken (Tweede Kamerlid namens PvdA), uitvoerig besproken en bezongen door schrijver Jeroen Siebelink en zanger Meindert Talma.

Ook van de partij bij deze bijeenkomst voor blijvend eerbetoon: Nanninga's oud-trainer Gabe Westerdiep, oud-ploeggenoten Joop Potgieter en Henk de Wit, dichter E. Filippus, oud-Oosterparksponsor Johan Franke, Veendammer Eise Holstein, oud-marathonkampioen Henk Kalf, Dinie Minke (levensgezellin van wijlen Piet Fransen) en drie FC Groningen Old Stars; Harrie Bessembinders, Jaap Dekker en Thijs Versteeg.

Het gaat weer top met Rinie Jurna, de voormalige semi-prof van SC Heerenveen. Vorig jaar rond deze tijd was de huidige trainer van GRC Groningen ten prooi gevallen aan ernstige hartproblemen, maar de noodzakelijke operatie kende een succesvol verloop. Jurna loopt er weer als een kievit bij en heeft op het universitair sportcentrum in Groningen, waar hij als docent de (hoofd)kost verdient, een nieuwe sport ontwikkeld: voetsquash. Ideaal voor voetballers om zich technisch te bekwamen. En conditioneel knap je er ook van op.

Bij GRC is Herman Dusink trouwens bevorderd tot erelid. Herman, broer van Vally die al in de eregalerij van de GVV Royal Combinatie was opgenomen, heeft in tal van functies zijn diensten bewezen voor de club met de karakteristiek rode V. De ledenvergadering stemde ook in met de benoeming van Albert Pool tot lid van verdienste. Erespelden waren er voor Johan Gorter, Peter Rodermond (beiden 50 jaar lid), Nico van Mal (40), Ger Laffra en Gerard Pluim (beiden 25).

Hans Nijland heeft een weekje in het midden- en kleinbedrijf rondgekeken. Eerst was de algemeen directeur van FC Groningen naar Niekerk (Wk) afgereisd, waar hij, vergezeld door keeper Sergio Padt, de heropening van de supermarkt van het korfbalpaar Marloes Bellinga-Taco Poelstra (Coop Bellinga) voor zijn rekening nam. Daarna bracht hij een bezoek aan bakkerij Borgesius in Stadskanaal. Hier was hij in gezelschap van salesmanager Geert Kuiper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.