woensdag 31 augustus 2016

Derde Helft (319)


Erwin Buurmeijer krijgt na een mooie carrière, die hem langs BV Veendam, FC Emmen, Appingedam, ACV, WKE en tot slot PJC voerde, een heuse testamonial. Een afscheidswedstrijd dus. De bekwame middenvelder met een schietgrage linkerpoot moet als gevolg van kruisbandletsel stoppen met competitievoetbal. Speciaal voor 'Buur' wordt op woensdag 7 september in Nei Pekell, op het veld van PJC, een sterrenteam voor hem geformeerd. Dat wordt samengesteld uit spelers van genoemde clubs. Uiteraard met een hoog Veendamgehalte, met jongens als Angelo Cijntje en Marnix Kolder.

Ook eerbetoon voor Gerard Pluim, net als ik van 12-3-1946 en ooit begonnen als talentvol voetballertje op West End bij Groninger Boys. Zo talentvol dat hij bij de toen nog profclub GVAV mocht komen spelen. Daar stokte zijn opmars in het veld. Maar buiten de lijnen ontpopte hij zich ook tot een waardevolle kracht. Bij GRC Groningen bijvoorbeeld, waar hij naam maakte als een modelsecretaris. Altijd ALLES op een rijtje. Vervolgens kwam hij vanwege zijn liefde voor Ameland bij Geel Wit op het pluche. Als import-eilander maakte hij ook bij deze club indruk als bestuurder. En nu is hij beloond voor zijn in vrijwilligerswerk vervatte oeuvre. De KNVB behaagde het Gerard Pluim te benoemen tot lid van verdienste. Zeer terecht.

Een tweet van Theo Sikkema, freelance-sportmedewerker van RTV Noord. Hij waande zich vorige week in een sportieve speeltuin, want hij reed mee in de volgerskaravaan van de Tour de l'Avenir, zeg maar de kleine Tour de France. "Dat ik dit nog eens mag meemaken," aldus een opgetogen Sikkema, die zich op de foto zette met vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault. Sikkema  was in deze koers, in 2008 gewonnen door Bauke Mollema, samen met Thijs Rondhuis in het kader van (de door Rondhuis georganiseerde) Olympia's Ronde van Nederland. Sikkema maakte er als perschef promo's en interviews met renners die volgende maand in de oudste etappekoers van Nederland van start gaan.
Wie als wielrenner wordt uitverkoren voor de ploeg van Jo Piels, krijgt volop kansen om zich in de kijker te fietsen voor een profcontract. Immers, in de blauwe brigade, geleid door de erkende talentdelver Han Vaanhold, is het een komen en gaan van potentiële toppers. Ook Stefan Poutsma kreeg de kans, was goed op weg, totdat het hart van de 24-jarige Peizenaar kuren begon te vertonen. Inmiddels heeft hij van het 'hoogste adres', het UMCG, het dwingende advies gekregen dat hij beter kan stoppen met topsport. Met behulp van bêtablokkers en een illusie armer is hij inmiddels aan het aftrainen.

Maar aan de Bauke Mollematocht kan hij altijd nog meedoen in de toekomst. Deze fietstocht ter ere van de succesvolste Groninger wielerprof aller tijden mag zich verheugen aan een gestaag groeiende populariteit. Ook landelijke VIPS hebben de fietstocht over het Hogeland inmiddels ontdekt. Zo verscheen afgelopen zondag tv-personality Frits Barend met een sterrenteam aan de start, waarvan ook schaatser Bob de Jong en ex-Ajacied Johnny Rep deel uit maakten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.