dinsdag 9 augustus 2016

Derde Helft (316)

 
Hij werd lid toen Velocitas 1897 nog een landelijke topclub was, in 1936. De groenwitten hadden twee jaar eerder de KNVB Beker gewonnen ten koste van Feyenoord (toen nog Feijenoord geheten) en hadden in Otto Bonsema en Eppie Meulema zelfs A- en B-internationals. Topclub is Velo al lang niet meer, maar dat maakt Wietse Rozema niet uit. Hij, nu 95 jaar, is de aloude volksclub altijd trouw gebleven en staat sinds 1 augustus exact 80 jaar op de ledenlijst, heden beheerd door secetaris Roel Kok. Rozema heeft veel vrijwilligerswerk op zijn naam staan, zoals het jarenlang rondbrengen van het clubblad. Een eresaluut derhalve.

Gert Haak werkt ook voor Velocitas, maar hij wordt betaald. Gert is namelijk trainer van het groenwitte vlaggenschip. Dat moet eind deze maand voor de districtsbeker tegen stadgenoot VVG spelen en wie is trainer van deze in opmars zijnde zaterdagclub. Jawel, ook Gert Haak. Geen toevallige naamgenoot, maar één en dezelfde persoon. De vraag is nu: op welke bank gaat Gert Haak zaterdag 27 augustus plaatsnemen? Die van Velo, of die van VVG? U kunt inzetten. Een tip: bij Velo staat oud-voorzitter Bram Versprille te springen om zijn club, die hij ook als traner/coach heeft gediend, nog een keertje te coachen.

Dan heel wat anders. Bent u een zakelijke sportliefhebber dan wel sportminnende zakenman, die ook graag sportreizen wil maken? Dan heb ik goed nieuws, want voor deze doelgroep is een reisclub in oprichting. De initiatiefnemers zijn Koen Janssen, in een recent verleden werkzaam op de commerciele afdeling van FC Groningen en nu bij Lycurgus-sponsor Abiant, en de Hoogkerker makelaar John Schokker, op tal van fronten actief in sponsorland. Het gaat niet alleen om (korte) trips naar grote en minder grote voetbalclubs, maar ook naar evenementen als de GP van Monaco, Wimbledon, de Tour de France en de illustere golfbaan van het Schotse St. Andrews. Volgend jaar willen de heren de zaak op de rails hebben staan. Geinteresseerd:  info@johnschokker.nl

Er is nog een club in wording trouwens, een heus seniorenconvent. Dit is een initiatief van Kees Bijmolt, de voormalige koersdirecteur van de Damster Stadsloop, en Hans Meijer, onder meer bekend als oud-trainer van toenmalig (amateur)topclub Appingedam. De volgende heren hebben inmiddels aan de strenge selectieciteria voldaan: Henk Kok, oud-anchorman van Radio Noord; Roelof Hoekman, oud-keeper van ACV, Harkemase Boys en Oranje Nassau en bovengetekende. Eén keer per kwartaal nodigen zij een speciale gast uit voor een diepgaande, noordelijk getinte discussie.

Mocht u de naam Melvin Boskamp al een tijdje gemist hebben in het wielermétier, dat klopt. De zoon van oud-bondscoach André Boskamp zat meer dan een jaar in de lappenmand. Zijn belangrijkste daad daarin: trouwen met Marielle Dinkela. Het prille paar heeft zich genesteld in Exloo, waar de heer des huizes de training inmiddels heeft hervat na een slepende knieblessure.

Dat is ook nodig, want hij heeft een contract op zak voor de Zesdaagse van Rotterdam, begin januari 2017. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.