dinsdag 23 juli 2013

Derde Helft (57)


De top-10 wielercriteriummuziek aller tijden zit er aan te komen. De jury, bestaande uit ex-Sportraad-directeur Wim Mensen, Volkskrantcolumnist Bert Wagendorp en Dagblad van het Noorden-sportjournalist William ‘Bomba’ Pomp heeft nog niet beslist, maar wel weer een paar nieuwe nummers ter beoordeling aangereikt gekregen. De heer G. Jansema te Hoogezand draagt Hoch Heidecksburg van Schriebl & Hupperts voor en Noeme Mennis komt met Mieke Telkamps Waarheen leidt de weg? En ook nog Ora sei rimasta sola van Willy Alberti. Henk Feenstra vindt Comment ça va van The Shorts en Schön ist die Jugendzeit van Leni und Ludwig welkome aanvullingen. Feenstra vindt trouwens dat er weer meer muziek moet klinken uit speakers en minder gepraat van de heren spreekstalmeesters. Een hint dus voor de heren Jannes Mulder en Andries Nieuwenhuis. Overigens kunt u nog uw eigen evergreen inzenden; dickheuvelman@live.nl

Een hommage aan Appie Stuursma, een vast gezicht bij hardloopwedstrijden in deze regio. De man uit Kielwindeweer viert een jubileum. Hij is 35 jaar trainer bij SV Veendam Atletiek, waar hij succesvolle mannen als Martin Veenhuizen, Wim Opten, Sanne Tamminga en zoonlief Jan Stuursma onder zijn hoede heeft. De nog altijd zeer bevlogen Appie krijgt daarbij tegenwoordig assistentie van co-trainer Didier Sernay.

Martin Drent is dood, levenloos aangetroffen door een dameswandelclubje op het Balloërveld bij Rolde. De oud-spits van FC Groningen, SC Veendam en FC Emmen lag er met een diepe hoofdwond. Maar, om alle schrik direct weg te nemen, het was niet echt. Het was in scène gezet. Martin lag er als debuterende filmster. Hij had de hoofdrol gekregen in een film die door leerlingen en leerkrachten van de lokale openbare basisschool (Jan Thies geheten) was geproduceerd naar voorbeeld van Flikken Maastricht. In Flikken Rolde was Drent als trainer van Rolder Boys het slachtoffer van een mislukte poging tot omkoping van een concurrerende club in de race om de titel. Het opsporingsteam onder aanvoering van meester Anne ten Brink ontmaskerde de vrouw van de voorzitter van de tegenpartij als de dader. De film is te zien op de website van de Jan Thiesschool.

Wie wel het leven heeft gelaten en dus écht wordt betreurd, is Diemer Wolting. Deze Zuidlaarder, die 79 jaar is geworden, was aan het NOC*NSF verbonden als maatschappelijk begeleider (Topsportcounseler officieel) van Olympische sporters zoals Rutger Smith, Karin Kienhuis en Carla Zijlstra. Oud-schaatser Rhian Ket op Twitter: ”Diemer was een grote steun voor ons topschaatsers.”  Ook was de in Exloo geboren Diemer Wolting jarenlang lid van het college dat namens het Huis voor de Sport de kandidaten nomineerde voor de jaarlijkse Groninger Sportprijs. Zijn oordelen waren scherp en doeltreffend.

De Groninger sportwereld moet ook voor eens en voor altijd afscheid nemen van Rob Kaptein, een man die in de tenniswereld actief was. De Harenaar was in 2003 tot cirisismanager gebombardeerd van het Challenger toernooi, toen dat, nog vóór de eerste editie, in problemen dreigde te komen. Rob Kaptein mocht slechts 61 jaar worden.

     

  

.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.