dinsdag 5 februari 2013

Derde Helft (33)


Nogal wat sportclubs hebben het niet in de gaten, maar de stad Groningen is baanbrekend als het aankomt op bewegingswetenschappen. Met dank aan prof. Chris Visscher, die het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het UMCG en de RUG internationale status heeft gegeven. Onder de vleugels van de oud-voetballer van ACV heeft zich binnen dit instituut een nieuwe topper ontwikkeld. Marije Elferink-Gemser. Deze oud-schaatster/wielrenster van de NWVG heeft in haar nog maar betrekkelijk korte wetenschapsloopbaan al een mooie palmares verzameld. In 2004 kreeg ze in Innsbruck de Young Reseacher Award en een jaar later in Belgrado de Young Investigator Award. En er is al weer een nieuwe ‘prijs’ in aantocht. Op 1 maart wordt dr. Marije Elferink (39) met pontificaal vertoon geïnstalleerd als lector bewegingswetenschappen. Dat gebeurt op het nationaal centrum Papendal, waar haar intreerede als volgt is getiteld: Olympia bestaat. Een felicitatie waard, ook voor Groningen.

In Veendam hebben de Kolonicio’s, een groepering die dank zij topmarketeer Geerth H. Boschma het sociosmodel van FC Barcelona op SC Veendam wil projecteren, het initiatief genomen tot het structureren van hun club. Er is een werkgroep gevormd die de continuïteit probeert te waarborgen. Deze werkgroep bestaat uit Willy Sagel (Veendam4Ever), Mark Jager (Veendam Fanatics), Martin Siepel (processieleider), René Smit (lokale omroep), André van der Veen (vertegenwoordigt cultgroep De Zwarte Mannen), Henk Blijham en Lambertus Eising (namens bestuur SC Veendam. Secretaris-generaal is Marvin Leu, die als student van de Hanzehogeschool Groningen stage loopt op de Langeleegte en de Kolonicioportefeuille beheert.

Willem Lanjouw voetbalt even niet. De spits van SC Genemuiden revalideert van een ingrijpende knieoperatie en wordt node gemist in de kop van Overijssel waar het hem overigens zo goed bevalt dat hij, net als Patrick Lip, voor komend seizoen heeft bijgetekend. Maar Willem Lanjouw is en blijft toch vooral een rasechte Be Quicker. In die hoedanigheid heeft hij zich opgewerkt tot organisator van de traditionele autorally van Be Quick, dit keer op 9 mei. Trouwens, vader Ger Lanjouw is dit jaar de drager van de Bruins Ovingpet, een onderscheiding die hij kreeg vanwege zijn bemoeienissen als hoofdredacteur van het onlangs verschenen 125-jarig jubileumboek.

Jurjen Veerman is een man met een Lycurgushart. Jarenlang speelt hij in Heren 1 van de blauwwitte club en onlangs zei hij hartstochtelijk ja toen de clubleiding hem vroeg de coaching van het tobbende Dames 1 over te nemen van Nermin Cosovic. Niet alleen, maar samen met zijn vrienden Erik Drenth en Erik Noordijk. Dat komt goed uit, want Veerman onderscheidt zich tegenwoordig ook als landschaps-, bedrijfs- en sportfotograaf. Vaak trekt hij er voor dag en dauw op uit, met Noord-Groningen en het Wad als favoriete bestemmingen. Wilt u het werk van Jurjen Veerman eens zien? Dan verwijs ik u naar zijn website: www.jurjenveerman.nl

Ook nog even een rentree. Scheidsrechter Thom van Wijk is weer blessurevrij en dus heeft hij de fluit weer ter hand genomen. Hij is zondag rustig begonnen: met FVC 2 – Velocitas 2.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.