dinsdag 19 februari 2013

Derde Helft (35)


Geen Eurovoetbal met Pinksteren dit jaar in Groningen, maar wel weer met Pasen het Nordic Holland Tournament, zeg maar het Eurovoetbal voor basketbalminnend Groningen. Met trots kondigt toernooiwoordvoerder Adriaan van den Brink aan dat de editie (de 18de al weer) voor dit jaar financieel rond is. Het nationaal jeugdteam van Engeland komt haar titel verdedigen. Nieuw is de deelname van het Letse BK Ventspils, een internationaal gerenommeerde club.

Oldenburg is een al maar populairder wordend uitstapje voor het noordelijke sportvolk, want de wedstrijden van de EWE Baskets in de Bundesliga zijn een speciale attractie. Binnenkort kunt u zelfs inschrijven voor twee reizen naar de partnerstad van Groningen. Oud-sportraaddirecteur en Duitslandadept Wim Mensen tekent voor een VIP-reis, terwijl Jack Suiveer, ex-bestuurslid commerciële zaken bij Gasterra Flames, een meer ‘volkse’ trip in de aanbieding heeft. Het betreft arrangementen voor de wedstrijd EWE Baskets – Telekom Bonn op zaterdag 20 april, als Oldenburg haar spiksplinternieuwe Grosse EWE  Arena in gebruik neemt. En dat terwijl de oude nog geen 10 jaar in gebruik is, maar met ’slechts’ een capaciteit van 3200 m/v nu al weer te klein is. Interesse? Meer info via wimmensen@hotmail.com en jack.suiveer@home.nl

Ze was even weggeweest van het sportfront in Groningen, maar vorige week donderdag was ze weer aanwezig in Martiniplaza: Grietje Pasma, de succesvolle racedirector van de Vier Mijl en sinds kort ook toernooibazin van de Groninger Basketball Week. Voor haar mobiliteit had ze nog wel een kruk nodig, want Grietje heeft in de tweede week van dit jaar een compleet nieuwe knie gekregen. Ze liet weten dat de revalidatie voorspoedig verloopt.

Daarentegen moet andere vaste bezoeker van ‘Donar’, voormalig ijshockeypionier Bert Corbière, voorlopig even forfait geven in Martiniplaza. De fysiotherapeut van Medisch Centrum Zuid is plotseling geveld door ernstig malheur aan zijn hart. Inmiddels zijn er drie omleidingen aangebracht en is hij gelukkig weer aan de beterende hand.

Hoe veel doelpunten heeft Rikkert La Crois voor GVAV gemaakt, hoe veel wedstrijden speelde Piet(je) Fransen voor GVAV/FC Groningen en wat heeft de eerste Duitse prof, Sepp Seemann, zoal in het Oosterpark gepresteerd? Of wie floot Heerenveen – GVAV (antwoord: Lou van Ravens) op 21 februari 1971? Voor dat soort weetjes kan men op de site www.gvavstats.nl terecht. Het is een geweldige productie van Groningens jongste sportstatisticus, Bas Kammenga, bijgestaan door de statisticus/historicus van Be Quick 1887, Laszlo Scheltens. Hun statistiekenbank bestaat nu 10 jaar en dat willen Bas, inmiddels al weer heel wat jaartjes als communicatiemedewerker in dienst bij FC Groningen, en Laszlo vieren met een Grote Jubileumquiz. Er is nog één probleem; het gemis van een paar leuke sponsors voor idem prijzen. Beleefd aanbevelend!

Overigens is de site nog altijd niet compleet. Daarom verzoekt hij familieleden c.q. kennissen en tipgevers van overleden oud-voetballers van GVAV en FC Groningen via de site contact met hem op te nemen om lacunes op te vullen.       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.