dinsdag 29 januari 2013

Derde Helft (32)


Doorgaans behoort Herbert Dijkstra, samen met Noorder Rondritwinnaar en zwager Harry Kiers, tot de eerste schaatsers op de baan van ijsclub Aol Gloep, zo idyllisch gelegen in de achtertuin van zijn dorp Vries. Dit keer moest de schaats- en wielercommentator van de NOS forfait geven. Nee, niet vanwege de winterse drukte, maar omdat hij wordt gehinderd door een gebroken rug. Het blijkt een overblijfsel van een ongeval tijdens de Amstel Goldrace in 2000, toen hij met een gang van 120 per uur met de NOS-motor frontaal in botsing kwam. Hij leek er met minimale rugklachten af te komen, maar nu blijkt dus de ware aard van de toen opgelopen blessure. Inmiddels is duidelijk dat het ongemak alleen met een pittige operatie kan worden verholpen. Die kan er wel eens voor zorgen dat Herbert de Tour (de France) dit jaar aan zich voorbij moet laten gaan. We wensen hem alle mogelijke sterkte toe.

Wie ook voorlopig is uitgeschakeld vanwege eerder opgelopen letsel is Cor van Leeuwen, een van de kopmannen van de Noordelijke Wielervereniging Groningen. Ploegleider John Kerstholt denkt hem zeker tot de zomer niet te kunnen opstellen. Van Leeuwen heeft aan de A7 Classic van vorig jaar in het Friese land een polsblessure opgelopen die maar niet wil genezen. Ook Cor van Leeuwen wacht een operatie en ook hem wensen we toi-toi-toi!

Dat geldt eveneens voor oud-NWVG-coureur Arend Bouwman, inmiddels schoonvader van wielerprof Martijn Keizer. De Eeldenaar, tegenwoordig hartstochtelijk toerfietser, is vorige week geholpen aan een dubbele hernia en kan zich voorlopig even niet uitleven als kilometervreter.

Henk ‘Beertje’ Keizer, ooit een populaire cultijshockeyer van GIJS, heeft gelukkig zijn fysieke draai weer helemaal gevonden. Twee jaar geleden kreeg hij ernstige hartklachten. Een stevige operatie bracht uitkomst, Henk is inmiddels (succesvol) coach van zijn geliefde club en is van bier omgeschakeld naar wijn met mate. 

Een scheidsrechter van 65 die de topper van het land fluit. Bij voetbal (en veel andere sporten) kan het niet, maar in het volleybal wel. Dus zat Henk Woudstra, oud-speler van Lycurgus maar tegenwoordig huizend in Buitenpost, in Doetinchem op de bok van de kraker tussen Orion en Landstede Zwolle. Voorlopig denkt Henk, die al sinds 1971 arbiter is, niet aan stoppen.

Ook Bibi Nijmeijer draait lekker mee in het volleybalwereldje. Ze is het kanon van de vrouwen van Lycurgus, dat weliswaar onderaan staat in de eredivisie maar in Bibi aan spectaculaire aanvalster heeft. Maatschappelijk daarentegen dreigt er een ongewenste break voor haar. In het Huis voor de Sport Groningen werkte ze als invalster voor Frouke van Laar, die inmiddels is bevallen van haar een tweede zoon en nu weer terugkeert op de basis van directeur Rob de Waard. Bibi Nijmeijer, specialist in communicatie en marketing, zoekt derhalve een nieuwe job. Beleefd aanbevelend.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.