woensdag 18 december 2013

Derde Helft (78)


Hans Tetzner is een van de meest illustere Be Quickers aller tijden. Hij was international (8x), Elfstedenschaatser, teamarts van Oranje, lijfarts van Cruijffie en ook nog dé knietjesspecialist van voetballend Nederland. Geen wonder dat Be Quick 1887 deze landskampioen van 1920 jaarlijks eert met een onderscheiding die de naam Hans Tetznerkruis draagt en wordt uitgereikt aan de meest waardevolle speler van de eerste selectie. Dit jaar mocht Rob van der Leij dit kleinood in ontvangst nemen. De spits annex topscorer was in en buiten het veld een inspirerend voorbeeld voor de hele club.

Er werd nog een trofee uitgereikt op de Esserberg en dat was de Bruin Oving Pet. Deze ging dit keer naar Bert Mak, niet alleen penningmeester bij de Good Old maar ook op veel andere fronten actief bij de oudste club van Groningen. Bert fluit jeugdwedstrijden, draait kantinediensten en steekt overal waar nodig zijn handen uit de mouwen. Een smetje was het niet-uitreiken van de Kampherbeekbeker, bestemd voor het meest positieve jeugdlid. Volgens de jury was er niemand die er bovenuit stak. En dat voor een club die zo pronkt met haar jeugd.

Robbert Klaver, de commercieel directeur van FC Groningen, maakt ook kans op een mooie waardering. Hij is, meldt zijn collega-directeur Hans Nijland met trots, genomineerd voor de Football Business Award.

En wat te denken van Jan Leegwater, de Groot Sportliefhebber als ook ex-burgemeester van Kloosterburen en Scheemda. Deze Good Old, vorige week 76 geworden, is erelid van het Nederlands Burgemeesterselftal geworden. Hij was van 1988 tot medio 2013 directeur-sportief van dit Oranje. Leegwater, ook oud-sectiebestuurslid amateurvoetbal van de KNVB, is overigens nog niet aan het einde van zijn latijn. Hij behoort nog altijd tot de beste driebanders (biljarten dus) van Groningen en struint met zijn vrouw Ria wekelijks zeker twee amateurvelden af.

Nog meer eerbetoon. In Leek valt dat vrijdag Roel Klazinga ten deel. Hij mag de aftrap verrichten van het fameuze Leekster Zaalvoetbalgala, dat aan haar 28ste editie toe is. Roel Klazinga heeft er daarvan 27 jaar als bestuurslid meegemaakt. Samen met voorzitter Gerard Bosman en Rob Meijboom was hij dus organisator van het eerste uur. Vorig jaar nam hij afscheid. Gerrie Mühren, tot zijn dood vaste gast in Leek, wordt postuum geëerd met een trofee die zijn naam draagt en in het bezit komt van de beste speler van het toernooi.

Dan nog een volleybalnieuwtje: de Barla’s zijn herenigd. De befaamde broers, opgegroeid bij Flash in Veendam, waren een kleine tien jaar gescheiden omdat de jongste, Peter (36), tot aan de eredivisie (Lycurgus) reikte, waar Bert (39) en Harko (41) bij Donitas bleven hangen. Dit jaar hebben de Barla’s elkaar weer gevonden in Lycurgus 4, dat derde divisie speelt. Peter: ”Daar is gezelligheid troef. We trainen hoogstens nog 1 keer per week en soms vervalt die training ook nog omdat we dan meer zin hebben in een potje bowlen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.