dinsdag 10 december 2013

Derde Helft (77)


Voor wat hoort wat. De tijd dat sportsponsors alleen maar doneerden is voorbij, ze moeten tegenwoordig van tijd tot tijd ook wat leuks terugkrijgen. Dus heeft FC Groningen voor vandaag (dinsdag) een charter op Groningen Airport Eelde besteld, die de club van investeerders - zeg maar de kapitaalkrachtige jongens die transfers mogelijk maken – vervoert naar Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad wordt onder meer een bezoek gebracht aan Camp Nou, waar Barça tegen het Celtic van Virgil van Dijk speelt. De FC-directeuren Hans Nijland en Robbert Klaver gaan met een dikke honderd man en een enkele vrouw op reis, onder wie de Hoogkerker makelaar John Schokker, de Damster topindustrieel Heiman Bollegraaf (recycling), de Groninger kroegbazin Anita Makken (Bar Players), haar Delfzijlster collega Lammert Hekman (Het Lokaal), de alom aanwezige familie Roggen (grondwerken), verzekeraar Simon Koster (Anker), de Zuidhorner interieurkoning Tonny Schuiling, rustend transportondernemer Jan Barry Drenth, belegger/kamerverhuurder Jan Stuitje, het horeca-echtpaar Dick & Jeanette Jager, verzekeraar Henk Schultinga en Koen Jansen van Dizain. Ook de hele commerciële afdeling van FC Groningen, onder aanvoering van oud-scheids Ben Haverkort, vliegt mee. Donderdag wordt weer geland op Eelde.

Groenteboer Don Swint uit Tolbert, die namens Holland Groente hofleverancier is op het Duitse eiland Borkum, mocht in het kader van een actie voor Make a Wish, de stichting die ernstig zieke kinderen behaagt, afgelopen zaterdag naar Werder Bremen – Bayern München. Hiervoor had voornoemde John Schokker zijn twee businessseats in het Weserstadion beschikbaar gesteld voor de hoogste bieder. Swint zette in op 250 euro en dat bleek bingo. Een kleine teleurstelling was wel dat hij de geblesseerde Arjen Robben niet te zien kreeg, maar met een gunst voor het Goede Doel mag je nooit klagen.

Ook op reis gaan de PKC-ers Huseyn Kurt en Jordi Striedelmeijer. Ze gaan hun kunsten vertonen in een internationaal beachsoccertoernooi in de Thaise badplaats Jomtien. Beide voetbalamateurs zijn uitgenodigd door Wim Fokkema, de oud-trainer (o.a. PKC en HZVV) die voor het grootste deel zijn seniorjaren slijt in Thailand omdat daar de zon zo uitbundig schijnt en het er heerlijk bbq-en is. Fokkema leidt er een team dat onder de vlag van Nederland meedoet aan een twaalflandentoernooi, dat komende zondag van start gaat.

Wie niet weg gaat is Karst Doornbos, de man die ooit als de Lévitan van het Westerkwartier door het leven ging als Grote Man van de Omloop van Niekerk-Oldekerk, maar ook een meester-schaatsenslijper is. Zijn technieken worden geroemd in schaatskringen en zijn zelfs te boek gesteld. En omdat de prognoses van de weerprofeten richting een horrorwinter gaan, verwacht Karst de komende weken nogal wat klanten die, als Koning Winter zijn intrede doet, goed geprepareerd het ijs willen betreden.

Het gaat weer goed met wielrenner Melvin Boskamp. De Leekster heeft emplooi gevonden bij Fietsen & Koffie in Assen, een supereigentijdse rijwielzaak, en draait zijn rondjes in de internationale Zesdaagse Carrousel. Na Amsterdam mag hij nu ook in de Rotterdamse Six starten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.