donderdag 8 augustus 2013

Derde Helft (59)


Redder is de naam, Arnoud Redder. De voormalige speler van het vlaggenschip van Be Quick 1887 heeft zijn naam alle mogelijke eer aangedaan door tijdens zijn vakantie in Frankrijk een 14-jarig Frans meisje te redden van de verdrinkingsdood. Arnoud Redder zag in een campingzwembad in Valras Plage het meisje onder water gehouden worden, of door toedoen van een zuiveringsinstallatie dan wel door andere kinderen. Redder bevrijdde de Française uit haar benarde positie en bemerkte toen tot zijn grote schrik dat ze niet meer ademde. Hij nam zelf de reanimatie ter hand en had daarmee succes. De tiener maakt het weer goed. Enkele dagen geleden reden de Redders dan ook intens gelukkig terug richting Groningen. Ik mag toch wel hopen dat Arnoud redder hiervoor op passende wijze wordt beloond. Hij heeft, lijkt mij, toch wel enig eerbetoon verdiend.

Ook Erik Lubbers, de vakbekwame verzorger van voetbalclub Actief, vierde vakantie in Frankrijk. Maar voor hem is die trip uitgelopen op een groot drama. Lubbers, sinds kort (race)fietsfanaat en in mei nog in het kader van Alpe d’Huzes (actie tegen kanker) vier keer bedwinger van Alpe d’Huez, is tijdens een solofietstocht in de buurt van Grenoble een Kai Reus-ongeluk overkomen. De man uit Donderen werd, net als de Raboprof enkele jaren geleden,  op de flanken van een berg in coma aangetroffen door een passant. Er waren geen getuigen van zijn ongeluk, dus zijn er vraagtekens over hoe en wat. Zijn fiets was nauwelijks beschadigd, maar Erik Lubbers des te meer. Een eerste diagnose in het ziekenhuis van Grenoble leverde onder meer een nekwervelbreuk op. Afgelopen vrijdag ontwaakte hij gelukkig uit zijn coma en zijn de voorspellingen over het herstel voorzichtig positief. Erik jongen, kop op en graag snel weer terug thuis.

Marcel Groninger krijgt het druk komend voetbaljaar. De man die Be Quick 1887 naar de hoofdklasse leidde, wordt niet alleen in beslag genomen door zijn nieuwe club HHC Hardenberg, maar ook FC Groningen heeft hem in haar trainersstaf opgenomen. En hij gaat nog meer doen in de Euroborg. Samen met commercieel directeur Robbert Klaver gaat de toekomstige hoofdtrainer van de FC (althans volgens insiders) in de Essent Lounge en Noordlease Business Corner de thuiswedstrijden voor de zakelijke gasten voorbeschouwen.

We blijven even bij de FC, want een van boegbeelden van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, de organisatie die zich inzet voor Goede Doelen (o.a. Make a Wish, Playing for Succes en Kids United), vierde er een jubileum. Het is Mick Duzink die 12½ jaar verbonden is aan de Trots van het Noorden. Mick een beetje kennende, zullen daar nog heel wat jaartjes aan vast worden geknoopt. Van harte!

Bobsleeër Arnold van Calkar heeft een nieuwe job. Hij is aangesteld als consultant, docent en coördinator bij het Noorderpoortcollege. Arnold is geen type dat in het beruchte zwarte gat zal vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.