dinsdag 13 augustus 2013

Derde Helft (60)


Van het een komt het ander. Vroegen we u enkele weken geleden uw medewerking om te komen tot een top-10 van typische wielercriteriummuziek, haakt Henk Hendriks uit Roden daar op in met het verzoek om ook een top-10 voetbalstadionmuziek samen te stellen. Hendriks, in vroeger jaren trouw bezoeker van het Oosterpark, komt ook meteen met een voorzet: “Ik zou graag de aloude Koning Voetbalmars van – naar ik meen – Willy Schootemeijer op een onbedreigde nummer één-positie willen zetten. Die muziek bracht je meteen in de juiste stemming: verwachtingsvol maar ook een beetje uitdagend en agressief. Maar dat zal wel ouwemannennostalgie zijn.” Overigens is ook de inbreng van jonge(re) voetballiefhebbers van harte welkom. U kunt uw favoriete nummers kwijt op dit emailadres: dickheuvelman@live.nl

Ondertussen is deze top-10 wielercriteriummuziek uit de bus gekomen: 1. De Boerinnekesdans (Limburg Zusjes); 2. Och, was ik maar bij moeder thuisgebleven (Johnny Hoes); 3. Ik zoek een meisje (Jan & Zwaan); 4. Schneewalzer (Schriebl & Hupperts); 5. Marina (Rocco Granata), 6. Sucu sucu – mijn sombrero (Eddie Christiani); 7. Ik sta op wacht (Joop de Knegt); 8. Ach vaderlief, toe drink niet meer (Zangeres zonder naam); 9. Oh Heidenroosje (De Havenzangers); 10. Schön ist die Jugendzeit (Lenie und Ludwig). Wie immer ohne Gewähr.

Stefan Poutsma, de almaar beter wordende wielrenner uit Peize, haalt niet alleen op de racefiets mooie prijzen binnen. De coureur van Piels maakte vorige week in zijn dorp indruk op een hobbelfiets. Op dit vehikel won hij een ringsteekfestival in het kader van de Peizer feestweek. Stefan Poutsma versloeg liefst 100 concurrenten.

Het is niet altijd zo vader, zo zoon. Neem Sander Stokje, de 16-jarige zoon van oud-criteriumkoning Peter Stokje. Sander zal, zo veel is nu al wel zeker, niet in de voetsporen van pa treden. Hij voetbalt in het B1-elftal van GRC, maar inmiddels blijkt hij voorbestemd voor een loopbaan in de atletiek. Stokje jr. heeft veel talent als duurloper en over niet al te lange tijd kunnen jongens als Wim Opten, Iwan Kamminga en Jan Stuursma hun borst natmaken.

Bij alle misère rond de volleybalclub Lycurgus kwam tot overmaat van ramp ook een vervelend bericht over Gerard Smit, sinds jaar en dag assistent-trainer. Smit – de man met het analytisch vermogen op de coachbank - is geveld door ziekte en inmiddels ook al geopereerd. Beterschap gewenst.

Bij Gasterra Flames heeft het managementbureau een nieuw hoofd gekregen. Het is Sandro Lisci, tot op heden een bekende verschijning in het Groninger amateurvoetbal. Hij speelde voor diverse clubs (zoals Oranje Nassau) en was laatstelijk actief als technisch manager bij GRC.

De basketbaltrots van Stad en Ommeland zoekt overigens nog enkele nieuwe vrijwilligers die de crew van Good Old Hilbrand Ausema willen versterken. Het gaat om werkzaamheden bij de informatiebalie en in de kaartverkoop. Meer info: www.gasterraflames.nl

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.