dinsdag 20 augustus 2013

Derde Helft (61)


 

De vraag van Roner Henk Hendriks om in deze kroniek, in navolging van een top-10 Rondje om de kerk-muziek, ook een top-10 van voetbalstadionmuziek samen te stellen, is goed aangeslagen. De eerste reactie kwam van Gerard Helsma, voetbalhistoricus als ook fervent Grunoman. Helsma heeft de mars Koning Voetbal op 2 staan. Zijn favoriete nummer is We’ll meet again van Vera Lynn, altijd te horen geweest in het Oosterpark toen GVAV nog in de eredivisie speelde. Op 3 heeft hij You’ll never walk alone van Gerry and the Pacemakers gezet.

Martin Specken komt met een bijdrage uit recentere tijd en wel Bloed, zweet en tranen van André Hazes. Maar hij heeft ook goede herinneringen aan de Duitse schlager Immer wieder Sonntag.

Helemaal van deze tijd is de inzending van mr. Wim Entzinger, ook bekendheid genietend als lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen. Hij komt op de proppen met de Happy Song van Hans van Lier & the Sidekicks. Maar hij is dan ook een van de sidekicks in de band van Van Lier. ”Het is een positief, stimulerend en vrolijk stemmend nummer en in het refrein zit een heerlijke groove. Kortom, natuurlijke epo.”

De stad-Groninger dichter Filippus, het alter ego van Evert Meijer, gaat daarentegen weer op de toer van vroeger. ”Mij is altijd Koel helder water van de Chico´s bij gebleven. Onvergetelijk bij de wedstrijd Oosterparkers-Ajax, waarin wijlen Rinus Michels het doel van de groenwitten stevig onder vuur nam.” Wordt ongetwijfeld vervolgd. U kunt met uw inzendingen terecht op dit adres: dickheuvelman@live.nl

De tijd dat noordelijke wielrenners, als ze tenminste ambities hadden, naar het Zuiden van het land moesten verhuizen om meer kans van slagen te hebben, is al een tijdje voorbij. Zie Bauke Mollema, die in Leeuwarden woont, Tom-Jelte Slagter (Slochteren) en ook Martijn Keizer (Muntendam). Maar Rick Ottema gelooft nog in de oude aanpak en verkaste afgelopen week met zijn vriendin naar Heerlen. We wensen deze Muntendammer van het team De Rijke alle gewenste succes toe.

De voetbalclub Pelikaan S heeft grootse plannen. In no time moet er van de vijfde naar de hoofdklasse worden opgestoomd. Voorzitter/suikeroom Wim Bulten gaat daarbij toeters en bellen niet uit de weg. Afgelopen zaterdag was er zelfs een heuse teampresentatie in café Het Witte Paard in het Westerkwartierse Oostwold. Henk(ie) de Haan was spreekstalmeester en bij de gasten werden gesignaleerd hoofdsponsor Koos Gjaltema, sponsor/dakdekker Hans Top en bestuurslid van het eerste uur, oud-internationaal arbiter Egbert Mulder. De attractie van de avond was volkszanger Jannes.

De 13-jarige Tijn Varwijk uit Vries was zaterdag de gebraden haan bij de opening van FC Groningens nieuwe fancorner. Hij won de hoofdprijs en wel een seizoenkaart voor het leven. Gezien zijn leeftijd is dat een aardig kapitaaltje; Tijn gaat - normaliter - nog wel zo’n jaartje of 50 mee en dan kom ik al gauw uit op een bedrag van een slordige 10.000 euro (200 euro per seizoen).

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.