dinsdag 2 april 2013

Derde Helft (41)


Be Quick, de oudste voetbalclub van Stad en Ommeland, is aardig op weg om haar klassieke voetbalstadion De Esserberg – een schepping van architect Evert van Linge, speler van de ploeg die in 1920 landskampioen werd – te renoveren. De club moet zelf zo’n 160.000 euro aan subsidies proberen binnen te hengelen en dat lijkt in deze zware economische tijden te lukken. Zelfs de NAM doet mee in dit verhaal en heeft 20.000 euro overgemaakt. De provincie Groningen heeft zelfs 75.000 euro voor dit historische project over, terwijl er ook nog eens 10.000 euro uit de pot voor de niet gekomen HSL (Hoge Snelheids Lijn) naar de Esserberg is gezonden. Voorzitter Wolter Groenendal van de renovatiecommissie krijgt ook volop steun van Monumentenzorg. Maar die zou wel graag zien dat dan de gesloopte zuidelijke zittribune in ere wordt hersteld. Echter, daar staat nu het clubhuis. Kan nog punt van discussie worden.

De bedoeling is dat Be Quick op 1 september met de 450.000 euro kostende werkzaamheden gaat beginnen. Als het klaar is, wil de club in het stadion ook culturele manifestaties organiseren, zoals muziekshows, piratenfestivals, opera’s en wat dies meer zij.

Merijn Goris, een van de bestuurlijke steunpilaren van Gronitas, roept uit naam van Voetbalquizmasters voetbalkenners uit deze regio op zich te melden voor het Gronings Kampioenschap Voetbalquizzen, komende zaterdag (6 april)  in de kantine van de oranjegroenen op sportpark Corpus den Hoorn. Er kan per team van vijf man/vrouw worden ingeschreven. Kosten 2 euro p.p. Inschrijven via Groningen@voetbalquizmasters.nl

Een waarschuwing vooraf: Vincent Muskee, de redactiechef van Groot Groningen en naar het schijnt superkenner, gaat ook meedoen! Hij zoekt nog wel enkele secondanten van zijn niveau.

Zorgen daarentegen in Niekerk, vanwaar Kornelis Hooghiemster een noodkreet heeft doen uitgaan. Er dreigt een spelerstekort voor het eerste zondagelftal. Zoals de zaken er nu voor staan kan de derde klasser komend seizoen geen elftal op de been brengen. Daarom vraagt Hooghiemster via deze weg voetballers die een aardig balletje kunnen trappen, zich bij hem te melden: vvniekerkzondag1@hotmail.com

Vanuit eigen ervaring kan ik u vertellen dat het goed toeven is op het sportpark Eekeburen, waar oud-korfbalinternational Taco Poelstra, familiair opgenomen in de Bellinga-dynastie, in de rust thee schenkt. Wie wil daar nou niet van genieten?

Geen wielerkoers of zij wordt opgeluisterd door prominente gasten. Zo ook de Energiewacht Tour, die deze week een mooi Gronings podium geeft aan de beste wielervrouwen van de wereld. Daarin maakt ook Ireen Wüst haar opwachting. Nee, niet in de koers maar in de omlijsting. De veelvoudige schaatskampioene fietst zaterdag de etappe Appingedam-Uithuizen als toerrijdster. Ze doet dat niet alleen, maar wordt vergezeld door haar TVM-ploeggenote Linda de Vries en coach Gerard Kemkers. Startpunt is Arie’s Bike Shop in ‘Daam’. Om half tien ’s morgens.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.