dinsdag 9 april 2013

Derde Helft (42)


Kunt u zich het voorstellen, een topvoetballer die u uitnodigt eens een balletje te komen mee trappen? Denk aan Ruben Schaken, Danny Blind of Kevin Strootman, die via Twitter een oproep doen voor het spelen van een partijtje ergens in hun omgeving. Ondenkbaar! Hoe anders is dat bij een van onze topwielrenners, Lieuwe Westra. Deze Fries, die als lijfspreuk hatsikidee heeft, komt regelmatig met een tweet af waarin hij vraagt of liefhebbers met hem een trainingstocht willen maken. Zo ook afgelopen week, toen hij Tijnje als verzamelplaats opgaf. Dus voor hen die een keer met Het Beest van Munein willen meefietsen, volg dit twitteraccount: @lieuwewestra

Nu het profvoetbal in Veendam na 59 jaar (voorlopig?) voorbij is, leek het clubarchivaris Jan Mulder uit Gieten een goed idee om zijn Veendam-elfal aller tijden aan mij toe te vertrouwen. Dat ziet er als volgt uit: Op doel Johann Krol; in de defensie Henk de Haan, Max Rosies, Gerard Wiekens en Jan Blijham; op het middenveld Jan Korte, Harris Huizingh en Theo ten Caat en voor Jetze Pascal, Dick Nanninga en Jurrie Koolhof.

Vanuit mijn halve eeuw Langeleegte-bezoeken gooi ik er nog even een elftal met pure cultspelers tegenaan. En wel het volgende: doelman Johann Krol; in de achterhoede Angelo Cijntje, Henk de Haan, Johan Derksen en Jan Blijham; de middenlinie met Gerrit ‘Pipo’ Uitenbosch, Wim Swart en Sjaak Polak en voorin Jan Redmeijer, Paul Amara en Branco Aras.

Ooit was GRC Groningen een club met een hoog journalistengehalte. Op de ledenlijst stonden de namen van Ger Bestebreurtje (Vrije Volk), Dick Monningh (freelance), Harm Jager (idem), Ger van Gelder (Nieuwsblad van het Noorden), Henk Hielkema, Bert Alting, Hans Leber. Jaap Ham en ook bovengetekende, allen werkzaam bij het voormalige Nieuwsblad van het Noorden. Het heeft even geduurd, maar dit rijtje heeft eindelijk aanvulling gekregen. De nieuwe loot aan deze stam heet Laurens Sembiring, speler van het B1-elftal die momenteel bij de stadsomroep OOG zijn eerste journalistieke stappen zet.

Nu we het toch over journalisten hebben…. Het crème de la crème van de fietsende mediavertegenwoordigers was gisteren in Groningen neergestreken voor een heus nationaal kampioenschap. De noordelijke collega’s staken op het parcours rond het Paterswoldse Meer hun neus aardig aan het venster. In de B-categorie veroverde sportjournalist Harm Vonk van het Dagblad van het Noorden zilver en werd freelancer Tom Rustebiel vijfde. In de hoogste klasse was er ook nog eens brons  voor Willem Sipkema, redacteur van het in Groningen opererende Wieler Revue.

In Bedum staat al weer de 30ste editie van haar prestigieuze wielerkoers op stapel, als altijd op de tweede dinsdag in juni. Het zal de laatste zijn waaraan Johan Arends zijn actieve medewerking verleent. Arends, man van het eerste uur in de organisatie, wordt dit jaar tachtig en dat vindt hij (hoewel hij er veel jonger uitziet) een mooi moment om er een punt achter te zetten.        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.