dinsdag 23 april 2013

Derde Helft (44)


Hij is er niet vaak, Hans Nijland, bij Energy Valley-zusterclub Gasterra Flames, waar de honneurs van FC Groningen altijd worden waargenomen door Ed Zijp, de aimabele voorzitter van de Raad van Commissarissen  in de Euroborg, en zijn alleraardigste vrouw Grethel. Maar als ie er eens is, komt Nijland ook gelijk met goed nieuws af. Heel goed nieuws zelfs dit keer. Niet tijdens de Derde Helft, maar al voor het begin van de eerste play-offwedstrijd tegen Den Helder Kings, onthulde hij dat de FC-toekomst er weer zonnig uit ziet. De magere jaren lopen ten einde. Nijland kondigde een financiële injectie aan, die de begroting zowel substantieel als structureel een forse boost zal geven. “Ik ga er nu verder nog niets over zeggen, binnenkort gaan we dit fantastische nieuws via een persconferentie naar buiten brengen.” Nog even geduld dus.

Helemaal nieuw in Martiniplaza was Jaap van Mannekes, wethouder van sport in de gemeente Pekela, als ook de vader van RTV Noord politiek verslaggever Remy van Mannekes. Hij was er op uitnodiging van Rob de Waard, de directeur van het Groninger Huis van de Sport. Van Mannekes verklapte dat hij zelf nog nooit aan sport heeft gedaan en daarom een prima sportwethouder is. “Ik sta overal onbevooroordeeld in en dat is een voordeel in dit werk.”

Wim Mensen, een van de voorgangers van Rob de Waard in Hoogezand, manifesteert zich tegenwoordig als koersdirecteur van de Giro zonder Grenzen, een recreatieve fietstocht door de Kanaalstreek, Westerwolde en het Duitse Emsland. Vrijdag 3 mei is de tweede editie en er zijn nog 20 startbewijzen à 20 euro te vergeven. Wim Mensen (groot Duitslandliefhebber) zou Wim Mensen niet zijn als zijn peloton niet op weg zou worden geschoten door een Duitse bobo, in dit geval Herr dr. Bernd Busemann, Landstagpräsident van de deelstaat Niedersachsen. De CDU-er Busemann is ook beschermheer van dit fietsfeest, net als zijn Holländische geestverwant Henk Bleker (CDA). Het startschot wordt gelost in Zandberg, ooit beroemd vanwege de doorkomst van de echte Giro (d’Italia) in 2002. Aanmelden bij de Bellingwedder fietsfanaat Bart Kruizinga: bartkruizinga@ziggo.nl

Jack Suiveer, oud-bestuurslid commerciële zaken van Gasterra Flames, is ook een man die graag zijn sportplezier in Duitsland zoekt. Afgelopen weekeinde organiseerde hij een basketbalreis naar Oldenburg, waar de sporttrots van Groningens zusterstad, EWE Baskets, haar nieuwe hal in gebruik nam tegen Telekom Bonn. In het spoor van Suiveer waren meegereisd: Eric Boorsma, een freak met grote internationale kennis; Jan Kuiper van de groenvoorziening in Bedum, Peter van der Molen, commercieel manager van de Flames, oud-CVVB-ers Wilhelm Dijk en Chris Slager, als ook nog wat seizoenkaarthouders van Donar, zijnde Bart van der Kooi, Antonio Hensen, Henk Walraven, Linda Stiekema, Jan de Roo, Wim Veen en Ruud Nienhuis.

Ze zagen dat Oldenburg als basketbalstad Groningen inmiddels royaal is voorbijgestreefd.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.