dinsdag 16 april 2013

Derde Helft (43)


Jubel bij Ubel. En niet zo’n klein beetje ook. Want Ubels eigenste club, REUZ te Vries, veroverde afgelopen vrijdag de noordelijke zaalvoetbalbeker na een zinderende strijd tegen Drs. Vijfje, de Groninger studentenclub. Pas na penalty’s viel de beslissing in het voordeel van REUZ uit. Waarna het feest losbarstte in El Campo, zoals de zaalvoetballers van Reuz hun door Ubel Tolner gerunde thuisbasis liefkozend noemen. Eltjo (Van Wijk) was vanuit Nieuw-Roden opgetrommeld om de stemming naar grote hoogte te zingen. Ubel Tolner, voormalig caféhouder, is overigens niet de enige naamgever/oprichter van de club, hij deed het in 2000 samen met Roel ter Steege. Vandaar REUZ, kapitalen die staan voor Roel En Ubel Zaalvoetbal. Dertien jaar beleefden beide heren  hun (voorlopig) finest hour met hun cluppie, met dank aan Rolf van Wijk, Roel Grootjans, Björn Abbingh, Rien Jansen, Bart Lammers, Rob Liewes, René Doorten, Patrick Berends, Patrick Steenbergen, Roy de Bruin en coach Mike Baalmans.

Ook de Groninger voetbalscheidsrechters hadden weer een en ander te vieren. Want er gaat geen jaarvergadering van de SV Groningen voorbij, of er worden (ex)fluitisten in het zonnetje gezet. Daar gaan we: Martin Schipper uit Onnen, de vice-voorzitter van deze club, kreeg de Zilveren Scheidsrechter, een onderscheiding van de COVS Nederland. Erespelden waren er voor de Groningers Jelis Pot, Ger Rijskamp en Felix Nordhauzen (40 jaar lid), terwijl er 25 jaar-spelden werden uitgereikt aan Harenaar Guus Ennes en Klaas Smith uit Usquert. En de Johan Roedersbokaal voor spelregelkennis ging cum laude (foutloos) dit keer naar het arbitrale talent Sam Dröge.

Ook Lycurgus-voorzitter Cees Jan Gieskes kreeg een mooie attentie. Hij werd thuis verrast door een imposant boeket bloemen. De afzender was de gemeente Groningen. Op het bijgaande kaartje bedankte de gemeente Lycurgus voor de positieve en vooral ook hartverwarmende manier waarop het de Stad heeft uitgedragen in de bloedstollende strijd (nipt verloren, dat wel) om de landstitel. Waarvan acte graag!

Alsof het niet op kan, nog meer goede berichten. In Genemuiden gaat het weer voorspoedig met Willem Lanjouw, de voormalige spits van Be Quick 1887. Nadat hij vorig jaar zijn kruisbanden afscheurde, is Willem weer helemaal terug. Sinds zijn rentree is Genemuiden druk doende zich boven de degradatiestreep in de topklasse te werken. En ruim een week geleden scoorde Lanjouw voor het eerst na dik twaalf maanden voor de groenwitten. Alleen dat al voelde voor hem als een overwinning.

We sluiten deze Goed Nieuwsshow in stijl af, want de noordelijke wielerprofs Bouke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Lieuwe Westra, Martijn Keizer en Rick Ottema verlenen hun medewerking aan een superveiling van wielertricots. Ze steunen daarmee Energy4Kids, dat zich inspant voor bestrijding van stofwisselingziektes bij kinderen. Meer weten? Zie de site van Energy4Kids, terwijl via Facebook en Twitter ook informatie over deze veiling wordt verspreid.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.