dinsdag 4 september 2012

Derde Helft (11)


Geen enkel probleem, zei FC Groningens directeur Hans Nijland tegen zijn (oudste) dochter Miranda toen deze voorstelde om op vrijdag 30 augustus te gaan trouwen met Assenaar Robert Kruze. Met de toevoeging dat de keren dat zijn FC op vrijdag moest spelen te verwaarlozen zijn. Maar zie, de competitieleider liet voor 31-8 ADO Den Haag - FC Groningen uit zijn computer rollen. En dus was het, hoe feestelijk ook, een moelijke dag voor Nijland, afgelopen vrijdag. Zeker toen het huwelijksdiner in de Gouden Leeuw in Zuidlaren werd opgediend. "En ik kreeg vooraf de inzegening mee dat ik vooral niet mocht twitteren," aldus Nijland. Maar er is ook Teletekst en via dat medium bleef hij toch wel op de hoogte van de voorspoedige gang van zaken in de residentie. En zo werd het uiteindelijk een onvergetelijk dubbelfeest voor hem.

Een feestje was er vrijdag ook voor Marnix Kolder. De Zuidbroeker speelde in het shirt van Go Ahead Eagles zijn 400ste wedstrijd in het betaalde voetbal. Tegen Cambuur Leeuwarden. Verreweg de meeste optredens verzorgde hij in het geelzwart van SC Veendam. Op de Langeleegte staat hij ook als topscorer aller tijden te boek: 94 goals aldus Veendams statisticus Jan Mulder. Overigens droeg Kolder ook nog even het tenue van FC Groningen.

De gebraden haan van de week is toch wel Arjen Hagenauw. Hij scoorde voor het A1-elftal van FC Groningen zaterdag liefst drie keer. En ook nog eens tegen Ajax A1, sinds jaar en dag de grootmacht bij uitstek in ons oudste jeugdvoetbal. De 17-jarige goalgetter deed de jonge Ajacieden met stomheid slaan, want ze stelden er helemaal niets tegenover: 3-0 werd het op Corpus den Hoorn. Hagenauw is de meest recente telg uit een Roner voetbalgeslacht. Vader Henk is oud-keeper van FC Groningen tegenwoordig verzorger bij deze club, terwijl oom Be in een grijs verleden semi-prof bij Heracles was.

Liefhebbers van nostalgie kunnen komende zondag (8 september) hun hart ophalen in Rolde, waar de noordelijke wielerglorie van weleer zich nog eens op gang zal trekken. De matchmakers Karel van Dijk en Tie Franke, zelf ooit een groot wielertalent maar die uiteindelijk wereldkampioen kleiduivenschieten werd, hebben zo'n 40 oude rotten op de startlijst staan, zoals Piet Hoekstra (de Leeuw van Dokkum), Nico Been, Jan Bols, Henk Benjamins, Jan Aling, Anne Koster, Jans en Wieher Vlot, Dinus Vos, Pier Dijkstra en Jo 'het grote mes' Wilkens. Ook de lokale schaatslegende Boele de Vries (82 inmiddels, maar o zo fit) en Hilbert van der Duim gaan van start in deze prominentenkoers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.