dinsdag 25 september 2012

Derde Helft (14)

Oude tijden herleven in Middelstum, waar een begin is gemaakt met de revival van Midstars. De tafeltennisclub die ooit landelijk furore maakte met de gebroeders Jan en Anne Vlieg, met als Dritte im Bunde de politieke activist Tom Pitstra, wil weer terug naar de top. Jawel, met een van de coryfee├źn van destijds, Anne Vlieg, in een voortrekkersrol. Anne is weliswaar al 56 jaar, maar dat belet hem niet het batje weer in wedstrijdverband ter hand te nemen. Hij moet de boel weer in gang trekken en op het huidige (lees lage) niveau is dat geen probleem. Hoewel..... hij heeft het zo druk als een klein baasje. Dagelijks pendelt hij heen en weer tussen zijn tafeltennisschool Groningen, het aloude gymzaaltje in Middelstum en Franeker, waar hij tegenwoordig woonachtig is. En eens per veertien dagen komt daar ook nog eens ritje naar Eindhoven bij, waar hij priv├ętafeltennisles geeft aan enkele zakenrelaties.

De zakenrelaties van SC Veendam kregen een aanlokkelijk arrangement voorgesteld in aanloop naar de derby met FC Emmen. Een bedrijfspresentatie en vervolgens een diner in het Unive-stadion. Maar tot verbazing van Veendam-directeur Wim Jansen waren Veendam-eters afgelopen vrijdag niet gewenst op de Meerdijk. Het was een oekaze van zijn collega-directeur Jan van Erve, die tegen alle etiquette in, slechts relaties van de thuisclub wenste te zien. Geerth Boschma van het communicatiebureau La Compagnie was een van de gedupeerden. "Ik heb als alternatief een eitje voor mezelf gebakken en dat smaakte ook goed."

Ron Jans, trainer van het (tobbende) Standard Luik, doet nog geregeld boodschappen in Stad en Ommeland. Deed hij onlangs Elpee in de Groninger Oosterstraat aan om een cd'tje te kopen, inmiddels is hij ook gespot bij slager Snijder in Vries. Uitbater Gerriet Zielstra, die ooit met Ronald Koeman in de jeugd van GRC Groningen voetbalde, verkocht hem een x-aantal dreuge worsten. Voor vader Dries, zei Ron er bij. Zielstra is onlangs door het Dagblad van het Noorden gekroond tot noordelijk kampioen droge worsten maken, vandaar! En ook FC Groningens directeur Hans Nijland kwam langs. Hij voor krulworst.

Voetbalclub Gruno was afgelopen week in diepe rouw na het overlijden van clubicoon Matty van Donderen (81). Tijdens dit proces kwam er een bijzonder telefoontje van Klaas van der Veen, seniorlid van Oranje Nassau. Hij had zijn eerste voetbalschoenen gekocht van Matty van Donderen en altijd bewaard. Maar dit was de gelegenheid, zei hij, om er afstand van te doen. De klassieke kicksen zijn voortaan te bewonderen in het clubhuis van Gruno als blijvend eerbetoon aan Matty.

.


.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.