dinsdag 18 september 2012

Derde Helft (13)


Jan Rijpstra zal geen plezierige herinneringen hebben aan zijn voorzitterschap bij de Groninger basketbaltrots Donar (de club ging onder zijn leiding bankroet), maar de oud-burgemeester van Tynaarlo is weer helemaal terug aan het sportfront. Hij is actief in tal van settings. Zo is hij preses van het KVLO (vereniging van gymaleraren) en was hij prominent bezoeker van de Paralympics in Londen. Daarover is hij inmiddels een boek aan het schrijven. Maar Rijpstra wil meer, laat hij in het internetmagazine Sport Knowhow XL weten. Hij zou graag staatssecretaris van sport willen worden in het nieuw te vormen kabinet. Hij heeft in elk geval een aardige troefkaart in handen, want hij is de schrijver van de (prima) sportparagraaf in het VVD-verkiezingsprogramma.
Wie ook lekker bezig is, is Peter Schey. Hij was ooit een betrouwbare keeper in de goede oude tijd van Forward, toen deze studentenclub nog in de eerste klasse speelde. Waar Forward achteruit boerde (nu derde klasse), ging het crescendo met Peter Schey. Hij is bezig met een opvallend progressieve loopbaan bij de Rabobank. Daarin heeft hij weer een forse stap gezet. Als directeur commerciele zaken bij de Rabobank Noord-Drenthe heeft hij na slechts twee jaar al weer promotie gemaakt. Per 1 september kunt u hem vinden aan de Griffeweg in Groningen, waar hij directeur Bedrijven Stad en Midden-Groningen is geworden. Three Cheers!
Oud-Veendamvoetballer Jan Feiken heeft daarentegen de Rabobank de rug toegekeerd. Hij is in de VUT gegaan en dat voorrecht opende zijn ogen op bijzondere wijze. "Ik kreeg een vraag van mijn pa, of ik nu eens een keertje met hem wilde fietsen." Op zich niets bijzonders, maar pa Feiken, in 1935 oprichter van de illustere Veendammer wielerclub Stormvogels, is al 94 jaar. Dat belet Koert Feiken, die in zijn beste dagen de grote Gerrit Schulte nog eens heeft verslagen, niet nog met het grootste gemak door de Parkstad te toeren. Feiken jr.: "Ik wist niet wat ik zag. En hij pint ook nog zelfstandig."
Een andere oud-voetballer, Paul Mason van FC Groningen, is in de horeca gegaan. De populaire rechtsback uit de jaren '90 van de vorige eeuw, die onlangs zijn 49ste verjaardag vierde, bestiert in de Engelse stad Southport een hotel. Mocht u eens in de buurt komen, u bent van harte welkom.
En dan is er nog een oud-voetballer die ons helaas is ontvallen. Zijn naam Tonnie Kaffan. Hij was als voetballer succesvol bij Neptunia en Velocitas. Daarna was hij trainer van onder meer Potetos en Niekerk. Tonnie Kaffan overleed op 73-jarige leeftijd na een kansloos ziekbed.

PS: Peter Schey heeft in als keeper ook nog Gronitas en Be Quick gediend. Waarvan acte graag, op verzoek van beide clubs. Wie zei al niet dat succes vele vaders heeft.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.