woensdag 12 september 2012

Derde Helft (12)

Luik was ooit een deprimerende gribusstad, maar is de laatste jaren flink opgeknapt. Alleen met de lokale voetbaltrots, Standard Luik, wil het nog niet zo bijster vlotten. Maar ook daaraan wordt gewerkt, met hulp zelfs van Ron Jans die door Les Rouges is ingehuurd om deze traditieclub weer van nieuwe glorie te voorzien. Jans heeft er prima naar de zin in deze door de Maas doorkliefde stad. Hij en zijn Marjo hebben er alles wat hun hartje begeerd. Nou ja alles, voor de betere cd's maakt Ron nog altijd een ritje naar Groningen, naar Elpee van Jan Kooi in de Oosterstraat. Afgelopen week wipte hij dit muziekpaleisje binnen om even snel weer te verdwijnen met CD van Wynand Miles. Hoezo, de Oosterstraat heeft geen aantrekkingskracht meer!?

Harens sportwethouder Theo Sieling liep afgelopen woensdag zo trots als een pauw rond op het gerenoveerde sportpark De Koepel in Haren, waar SC Veendam tegen een combinatieteam van Haren en Gorecht speelde. Een zwembad kunnen ze in het Wassenaar van Groningen niet meer betalen, maar de voetbalclubs baden in een ongekende luxe. Twee majestueuze kantines, een kingsize vipruimte en volop kunstgras. Sieling had ook nog een nieuwtje. Een van de etappes volgend jaar in de Energiewacht Tour voor vrouwen is een supercriterium tussen Groningen en Haren vice versa, heen en terug over de Here- en Rijksstraatweg.

Aan diezelfde Rijksstraatweg, daar waar stadion Esserberg ligt, is de lach verdwenen uit de bestuurskamer van Be Quick. Dat heeft alles te maken met het vertrek van de jarenlange gastheer van de Good Old in dit heiligdom, Bouke Draaisma. De oud-arbiter is 75 jaar geworden en voor hem de hoogste tijd om afstand te doen van zijn hoffelijke werk, dat altijd doorspekt was met klassieke moppen. Die van die pastoor van de Gelkingekerk gaan we nog missen.

Wie ook van het toneel is verdwenen, is collega Poul Annema. Met de verslaggeving van Heerenveen - Ajax voor de Volkskrant zette hij een punt achter een imposante journalistieke carri√®re. Annema is Dreestrekker geworden, 65 dus. Hij begon in 1969 bij de toenmalige Winschoter Courant, waar hij samen met Jan Heiting, Bob Offers en Hennie Lemein een spraakmakende sportredactie vormde. In 1972 sloeg Annema zijn vleugels uit en begon aan een reis die hem bracht in de redactielokalen van de Twentsche Courant, Trouw, Het Parool en de Volkskrant.

En dan nog even dit: Rutger Smith is Kolonicio geworden, de club van sympathisanten die een hoofdrol heeft gespeeld bij de redding van SC Veendam.

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.