dinsdag 13 december 2016

Derde Helft (335)

De eerste buitenlandse trip van wieleramateur Sjors Beukeboom, als kersvers lid van het Utrechtse De Volharding, zal als onvergetelijk in zijn herinnering worden opgeslagen. De tocht ging naar Madagaskar, het eiland voor de oostkust van Afrika. Het begon al met de reistijd: hij deed er met zijn ploeg zegge en schrijve 45 uur over. Verdeeld over drie dagen. Na tussenstops in de Keniaanse hoofdstad Nairobi en Antananarivo (off all places) ging het per auto naar het ook al welbekende Toamasina. Dat liep evenmin gesmeerd vanwege een onvoorzien benzinetekort. Daardoor was deze reistijd – over 360 kilometer – alleen al acht uur.

Eenmaal aangekomen schrok de Paterswolder van de armoe waar hij in terecht kwam. Inmiddels is hij fietsend onderweg op Madagaskar en slikt hij dagelijks pillen. Nee, niet om harder te kunnen trappen, maar tegen malaria. O ja, de proloog werd geschrapt. De politie kwam niet opdagen, zodat de veiligheid van de renners niet kon worden gegarandeerd.

Ook dit jaar kiest RTV Noord de Groninger van het Jaar. Als het aan oud-atleet Hans Top ligt, wordt ook Harm Noor genomineerd. Dakdekker Top heeft Knaolster Noor, al bijna 40 jaar de spreekstalmeester van de noordelijke atletiek, op de kandidatenlijst laten zetten. De motivatie van de Hoogkerker: “Harm is 'n golden kerel. Heeft voor ieder een goed woord over en doet dit werk met een ongekende passie. Daar neem ik mijn petje voor af.”

Het bestuur van de stichting die zich beijvert om het WK wielrennen in 2020 naar Groningen en Drenthe te halen, heeft zich versterkt met Jan de Vries. Van hem wordt onder meer verwacht dat hij het noordelijke bedrijfsleven entameert voor dit gigaproject. De Vries, CEO van adviesbureau Expent (bedrijfsmanagement), heeft overigens al ervaring met dit werk, want hij was ook betrokken bij de organisatie van de Giro d'Italia in 2002. Voorzitter Antje Diertens hoopt binnenkort de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek te kunnen presenteren.

Hans Kastermans heeft de Historische Sportbibliotheek in het gebouw van de Hanzehogeschool voor Sportstudies bezocht. De oud-basketbalscheidsrechter, als ook tweevoudig gemeentesecretaruis (in Grootegast en Westerwolde), kwam niet met lege handen. Hij had een collectie sportboeken bij zich, die zijn vorig jaar overleden vader Marten (o.a. oud-voorzitter sectiebestuur amateurvoetbal van de KNVB) heeft nagelaten. Oud-topzwemmer Ton van Klooster, tegenwoordig docent aan de vroegere ALO, nam deze schenking dankbaar in ontvangst. Heeft u ook oude c.q. nieuwe sportboeken in de aanbieding, u kunt zich melden bij bovengetekende (dickheuvelman@live.nl).

De hoofdsponsor van voetbalclub Oranje Nassau, Koos Hoeksema, die handel drijft in koffers met het exclusieve Zǖca-label, greep de derby tegen ACV aan om via allerlei activiteiten KIKA een financiële injectie te geven. Dat leverde de stichting die zich bekommert om kinderen met kanker naar schatting zo'n 3000 euro op. Overigens gaat Hoeksema ook zaken doen in zijn geliefde Verenigde Staten. Hij hoopt er, samen met zijn partner Monique, heel veel stroopwafels te verkopen. Schijnt een gat in de Amerikaanse zoetmarkt te zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.