dinsdag 10 mei 2016

Derde Helft (303)


Nog maar net voorzitter van de club of Richard Fluri mag al een hoofdprijs in ontvangst nemen, de Rinus Michels Award. Want Be Quick 1887 is door het vaderlandse trainersgilde uitgeroepen tot de amateurclub met de beste jeugdopleiding van Nederland. Het zat er ook wel een beetje aan te komen, want vorig jaar werd de Good Old al genomineerd. En ja, eigenlijk al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw wordt op de Esserberg aan de weg getimmerd met jeugdvoetbal, geïnitieerd door (huidige) clubmastodonten als Piet Lammens, Hessel Eckhardt en Jacques J. d’Ancona. Voor de volledigheid, de dames en heren die nu aan de jeugdtouwtjes trekken: Harm IJtsma (voorzitter), Carla Tinschert (secretaresse), Loed Nieveen, Henk Dröge, Ard Groenendal, Tony Wakker, Sandra Nonkes, Sietse Middel, Sonja Deterink en Marckol de Grijs. Van harte allen.

Ook goed nieuws uit Amstelveen, eigenhandig op papier gezet door Otto Roffel. De keeperslegende van GVAV, als ook eenmalig reservist van Oranje, heeft liefst vier maanden in het ziekenhuis gelegen vanwege een bacteriële infectie, die het inbrengen van een knieprothese deed mislukken. Een nieuwe operatie bleek noodzakelijk en die had gelukkig wel het gewenste effect. Het 88-jarige blauwwitte clubicoon zit nog altijd in een revalidatieproces, maar zo laat hij weten, het gaat langzaam weer vooruit.

Een andere Groninger sportlegende, Jan Uitham, genoot vorige week op Bevrijdingsdag op het terras van Moeke Vaatstra in Zuidwolde. Dat was een van de pleisterplaatsen van de Noorder Rondritten, het fietsequivalent van de befaamde schaatsklassieker. Uitham (91) had zelf graag mee willen doen, maar hoewel hij nog op een racefiets zit, leek het hem verstandiger alleen de sfeer te proeven. En zo schudde hij handen van tal van oud-schaatscoryfeeën, zoals Anjo Hofman, Daniëlle Lissenberg-Bekkering, tweevoudig Noorderrondritwinnaar Albert Bakker en een van zijn familieleden, Jan Alix. Ook voormalig Meubelgigant en tegenwoordig randonneur Johan Franke (oud-sponsor) schoof aan.

Voor Mello Veenstra, organisatorische Manus-van-alles bij Lycurgus, is 2016 een gedenkwaardig jaar. Kon hij onlangs met zijn geliefde volleybalclub het eerste landkampioenschap vieren, dinsdag 10 mei was het weer feest; nu omdat hij 70 jaar werd. Dat is zondag al op gepaste wijze gevierd met familie, kennissen, buren en vrienden, zoals zijn trouwe kompaan bij Lycurgus, Rob Birza. Van harte!

Aan goede spitsen heeft het ACV nooit ontbroken. Onder meer Ab Gritter, Bert Hooyer, Jan Mennega, Ron Krohne, Bert Meertens, Mariano Bombarda, Martin Bloem, Philip Thies en Robin Mulder hebben zich de afgelopen halve eeuw op het Asser Stadsbroek ontpopt als alom gevreesde scherpschutters. Er kan een nieuwe loot aan deze gelauwerde stam worden toegevoegd: Yoran Popovich. Na de winterstop is hij als junior (17) regelmatig door trainer Hans de Jong als pinchhitter ingezet en met succes. Afgelopen zaterdag verpestte hij zelfs eigenhandig het titelfeest van Harkemase Boys met een loepzuivere hattrick in een half uurtje speeltijd. Al met al heeft hij er nu al zes in liggen en heeft FC Groningen zich gemeld.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.