dinsdag 29 maart 2016

Derde Helft (297)


Wordt hij, over onbepaalde tijd, de opvolger van Hans Nijland bij FC Groningen? Het staat nog in de sterren geschreven, maar de invloed van Gerard Kemkers bij de groenwitte club neemt zienderogen toe. De kersverse manager topsport en jeugdontwikkeling heeft zich, samen met accountmanager Roy Boxmeer (ook voorzitter van de Eurocup in Delfzijl), laten gelden als de oprichter van de fietsclub FC Groningen. Vooralsnog een toerfietsclub, maar Kemkers kennende, houdt hij niet van een beetje vrijblijvend sporten. Inmiddels heeft de oud-schaatscoach al zo’n veertig leden kunnen noteren, zoals scout Paul Zweverink, manager veiligheidszaken en logistiek Romke Hoogstra, (super)fietsspecialist Egbert Egberts uit Borger, Bertus Rossing, Daniel Bies, Henk van der Laan en Niek Entzinger, de zoon van RvC-lid, jurist en amateurmuzikant Wim.

Minder gaat het ‘even’ met Bas Roorda in de Euroborg. Oplettende toeschouwers zullen hebben gezien dat de oud-keeper de laatste twee wedstrijden niet meer in de Groninger dug out zat om trainer Erwin van de Looi bij te staan als teammanager en dat een (tot nu toe) ‘onbekend’ persoon de wissels begeleidde. Die onbekende heet Jack Jans en hij zal nog wel even in beeld blijven, want Roorda is getroffen door een stevige burn out. We wensen hem alle mogelijke sterkte toe.

Eveneens uit beeld is Willem Lanjouw, een van de meest productieve spitsen in het noordelijke (en later ook oostelijke) amateurvoetbal. Maar Willem scoort er nog steeds lustig op los, tegenwoordig in de anonimiteit van Be Quick 3. In dit elftal van prominente oudgedienden van de Good Old, zoals daar ook zijn Arnoud Redder, Bram Bessem, Stephan Metz, Mark Mulder, Ivo van Veen en Rudmer Wiersma, is Willem uiteraard weer topscorer. Na 16 wedstrijden heeft hij er al  26 in liggen en vooral daardoor staat Tres, zoals de heren van het derde elftal zich noemen, dik bovenaan in haar klasse.

Bij GRC Groningen zocht (en vond) Ger van Gelder medio vorig jaar ook de anonimiteit. Maar Mister GRC kan toch niet helemaal zonder een beetje reuring om zich heen. Als pensionado wil hij nog wel wat om handen hebben. En dus denkt hij na over een verzoek van zijn neef Jacob van Gelder, de voorzitter van ijshockeyclub GIJS, om commerciƫle zaken te komen doen in Kardinge. Dat is nodig omdat GIJS komend seizoen promoveert naar de prestigieuze Beneliga. De club heeft zich daarom ook gemeld als kandidaat-lid van Energy Valley Topclub, het conglomeraat van topbedrijven dat de Groninger topsport financieel ondersteunt.

En nog even een eresaluut aan Bert Volders, de beste spelregelkenner van de Groninger voetbalscheidsrechters. De daarbij behorende trofee, de Johan Roeders Bokaal, is een bevestiging daarvan. Bij de niet-scheidsen waren Colin Prooi en Auke Sikke Broersma gezamenlijk primus inter pares. Bedumer Volders won overigens al voor de vierde keer deze prijs. Maar hij is nog lang geen recordhouder, want Willem Wieringa staat bij de scheidsrechtersvereniging Groningen & Omstreken genoteerd als twaalfvoudig (!!!) laureaat.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.