dinsdag 15 maart 2016

Derde Helft (295)


Derde Helft (295)

 

Het moest een klassiek Brabants criterium worden in Oostwold, een beoogde etappe in de Wielermeerdaagse Noordenveld/Westerkwartier. Doordrenkt met veel gezelligheid dus. Met dat plan meldde Wim Bulten, u weet wel de Silvio Berlusconi van Pelikaan S, zich bij voorzitter Theo Jurriens van het organiserende comité. Wielrennen met een Derde Helft waarover nog lang zou worden nagepraat, in de tuin van Bultens café-restaurant Het Witte Paard. Smartlappenzanger Theo Driessen zou er voorgaan in de pret. Maar het feest gaat niet door. De bottleneck zit hem in de Oostwolder infrastructuur, zodat  Bultens ultieme wens, start en finish voor de deur van Het Witte Paard, onuitvoerbaar is.

Weer is een oud-grensrechter betaald voetbal teruggekeerd op de noordelijke velden en wel Johan Benthem, jarenlang met jongens als Arie Brink, Bram(metje) Souissa en Jantienus Meints vaandeldrager der noordelijke vlaggenisten. Benthem is door zijn club Hoogezand gevraagd de vlag weer ter hand te nemen nadat de vaste grens bedankte voor de eer. Benthem hoefde niet lang na te denken, onder het voorbehoud dat hij niet meer elke zondag langs het lijntje kan lopen vanwege zijn werk als conducteur bij de NS. Ook mooi om te doen, aldus Benthem. Van agressie in de trein heeft hij nimmer last gehad. “Ik denk dat mijn ervaring in de scheidsrechterij van past komt, ik weet onderhand wel hoe ik met mensen om moet gaan.”

Hij, André Jansen, is geboren in Amsterdam, voelt zich al weer heel wat jaartjes gelukkig in Veendam en haalt als oud-wielrenner veel sportgenot uit de stad Groningen, waar zijn zoon, die ook André heet, voetbalt bij GVAV Rapiditas. Van het één komt het ander en dus verleent vader Jansen, samen met Gert Bongers, de zoon van de oud-wereldkampioen achtervolging uit Voorst, op Kardinge hand- en spandiensten voor de voormalige eredivisieclub. Promotiewerk om maar eens wat te noemen. Met gepaste trots meldt Jansen sr. dat het grote Real Madrid het partnership met GVAV heeft verlengd en dat de Koninklijke ook komende zomer weer een jeugdclinic (jongens en meisjes) in Groningen organiseert. Meer info: www.gvav.nl

Een andere Jansen, voornaam Peter, is bij korfbalclub Nic. op allerlei fronten actief c.q. geweest. Zo was hij jarenlang voorzitter. Momenteel is hij teammanager van het vlaggenschip van de groenwitte tijgers. Daar stopt  de man uit het buurtschap Essen echter na dit seizoen mee. Maar we komen hem ongetwijfeld weer tegen in een andere functie bij Nic.

En dan was er ook weer eens post uit Buitenpost, van Foppe de Vries. Dit keer met zijn bijgewerkte statistieken van het marathonschaatsen (op kunstijs) anno 1970. Aan kop van de eeuwige klassementen, bij de mannen opgemaakt over 1058 wedstrijden, leidt de inmiddels gestopte Jan Maarten Heideman afgetekend met 77 overwinningen.  Bij de vrouwen, die op 857 wedstrijden staan, leidt Daniëlle Lissenberg-Bekkering (62 zeges). Al met al 36 pagina’s informatieve ‘cijferlogie’ voor de liefhebbers, tegen betaling van 11 euro te bestellen bij deze topstatisticus.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.