dinsdag 3 november 2015

Derde Helft (276)


Jannes Stokroos en Gerard van Pijkeren lopen weer tevreden rond in de Groninger sportwereld. Beide heren zijn de roergangers van Energy Valley Topclub, het consortium van bedrijven dat de vier Groninger topsportclubs (FC Groningen, Donar, Lycurgus en Nic.) financieel ondersteunt. Even leek er een kink in deze sponsorkabel te komen door het wegvallen van het failliet gegane Imtech. Maar inmiddels heeft zich een vervanger gemeld, Kuijpers Installatietechniek. Dit in het Brabantse Sint Michielsgestel begonnen bedrijf (anno 1920), met inmiddels vestigingen in heel Nederland inclusief Groningen, was een van de partijen die een deel van de failliete Imtechboedel overnam, inclusief dus het Energy Valley Topclubpakket.

Jack Suiveer heeft naast een topbaan bij de Effektief Groep (financieel directeur) ook nog een druk sportleven. Hij mist bijna geen wedstrijd van zijn dochters Quirine (volleybal) en Noëlle (hockey), maar de voormalige veldheer van vv Noordwolde (ten tijde van suikeroom Johan Brakema) eveneens ex-(top)bestuurslid van Donar, reist ook veel naar Duitsland, gepassioneerd liefhebber als hij is van Duits voetbal en Duits basketbal. Voor Wim Mensen, oud-directeur van de Provinciaal Groninger Sportraad en tevens begeesterd door Duitse sport, een reden zijn Bundesliga-archief over te dragen aan Suiveer. Als zeventigplusser wil Mensen er zeker van zijn dat zijn Duitse erfgoed ook op lange termijn goed blijft geconserveerd. Vandaar!

Nog een nadruppel van het professionaliseringsproces bij Lycurgus. Ook Dick Molog, gastheer van de Derde Helft in het Alfa College, heeft zijn bijltje er bij neergelegd. Hij mist het goede gevoel nu hij zijn aloude maatjes Roel Schiphof, Erik Post, Leo de Walle en Harry Snuk uit het vrijwilligerskader heeft zien vallen. Bestuurslid Rob Birza heeft hem, overladen met egards, uitgezwaaid. De kersverse sponsor Erwin ‘kapitein’ Rob heeft de knip getrokken om de teamleiding, zijnde trainer Arjen Taaij, diens assistent Gerard Smit en teammanager Willem Frieling, in strak gesneden maatkostuums van Schomaker Mannenmode te hullen.

Hij staat aangeschreven als een coming man in de noordelijke (sport)journalistiek, Martijn Folkers. Was vooral actief voor de bladen van Media Totaal Noord, zoals Groot Groningen en De Krant. Was ja, want de man oet Mussel heeft ontslag genomen. Hij vindt de toekomst in de (papieren) journalistiek te ongewis. Daarom ook is hij Nederlands gaan studeren, want hij ziet in het leraarschap een goed alternatief.  Wel houdt Folkers als freelancer voeling met de journalistiek.

En nog even naar Meeden, waar de première van de Derde Helft Kantinequiz zijn beslag heeft gekregen tijdens een sponsoravond van de door Eenjo Feiken, Geert Lesman, William Janssen en Bert Pater aangestuurde Club van Honderd.  Wat opviel is dat de Meedenaren niet alleen veel kennis hebben van windmolens, maar ook van het noordelijke amateurvoetbal, waarop alle vragen waren geënt. Het winnende kwartet, gevormd door Rolf Bakker, Egbert Mulder, Ronald Sneek en Robert Uffen, had liefst 17 van de 20 vragen goed beantwoord. Chapeau!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.