dinsdag 10 november 2015

Derde Helft (277)


Sief Ronde, wie kent hem nog? Als voetballer ooit een jarenlang boegbeeld van de vv Hoogezand om zich vervolgens op een bijzondere trainerscarrière te storten. En die leidde hem in 2002 naar de woestijn, eerst – samen met ex-GRC’er Ruud Dokter - naar Qatar en vervolgens de Verenigde Arabische Emiraten. Daar bivakkeert de afgestudeerde antropoloog nog altijd, momenteel als technisch manager van Emerites Club in Ras al Khaima. Ronde is nu 68 en loopt met plannen rond om al zijn belevenissen in den vreemde in boekvorm met ons te delen. De titel heeft hij al: Antropoloog in voetballand. Nu nog een ghostwriter. Die kan zich melden op dit adres: cafecoachito@yahoo.com

Een andere oud-speler van Hoogezand, Tiddo van der Ark, heeft het over een heel andere boeg gegooid. Hij is, althans in zijn vrije tijd, quizmaster geworden. Tiddo luistert met zijn Arksquiz bijeenkomsten van bedrijven, clubs en andere organisaties op. Inmiddels heeft hij liefst 1500 vragen in zijn computer staan. Nee, niet alleen op sportgebied, ook cultuur, natuur, entertainment, tv, film en muziek komen bij hem aan bod. Meer info: tiddovanderark@hetnet.nl

De typische Nederlandse gezelschapsspel wint inmiddels ook in Thailand aan populariteit. Met dank aan Wim Fokkema, oud-trainer en later technisch directeur van PKC ’83. Enkele jaren geleden verkaste hij naar het Verre Oosten. Niet alleen om te rentenieren maar tevens om enig voetbalontwikkelingswerk voor zijn rekening te nemen. Verder is hij immer keuzeheer van een Nederlands team dat rond de Kerst aan een beachsoccertoernooi meedoet. En sinds kort organiseert hij  een soortement van pubquiz voor de Nederlandse gemeenschap aldaar.

Wie eveneens aan het organiseren is geslagen, is Jurjen Veerman, de voormalige volleyballer van Lycurgus. Hij heeft zich opgeworpen als de nieuwe directeur-sportief van het traditionele toernooi om de Noord Nederland Cup voor vrouwen, dat traditiegetrouw rond de jaarwisseling (nu op 2 januari 2016) op de agenda staat. Hij neemt, bijgestaan door Miranda Steenbergen, het stokje over van Lineke Heuvelman-Bolhuis en Inge Kooi, die namens de vereniging Surf deze kar jarenlang hebben getrokken.

Wolter Groenendal is ook al flinke tijd bezig geweest met organisatorische zaken. Hij deed dat ten faveure van Be Quick. Wolter beheert de infrastructuur bij de Good Old en is gangmaker van het project restauratie stadion Esserberg, de klassieke schepping van Evert van Linge, speler (international ook) van het elftal dat Be Quick, samen met jongens als de Tetzners (Max en Hans), de Bulders (Jaap en Max) en Sibolt Sissingh de landstitel in 1920 bezorgde en nadien een gerenommeerd architect werd. Na heel veel praten, denken en donatieverzoeken het zo ver: Groningens sportwethouder Paul de Rook geeft dinsdag 24 november het startsein voor de werkzaamheden en kan Wolter Groenendal, zoals de Belgen dat plegen zeggen, op één oor gaan slapen. Het is hem gegund, want hij heeft een knap stukje vrijwilligerswerk verricht.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.