dinsdag 20 oktober 2015

Derde Helft (274)


We zijn weer begonnen! Jawel, met schaatsen. En dus is er ook weer een Scheuveljoarbouk van onze gewaardeerde sportvriend Taeke Plas. Nou ja, dus…  want de veertigste uitgave van deze jaarlijkse stand van zaken van het Groninger schaatsen heeft aan een zijden draadje gehangen. Taeke heeft meer dan 100 dagen met ernstige fysieke problemen in zieken- en zorghuizen gebivakkeerd. Maar toen hij eenmaal genezen was verklaard was zijn eerste zorg het Scheuveljoarbouk, dat traditiegetrouw aan het begin van het seizoen van de drukpers rolt. Driewerf chapeau voor deze doordouwer. Uiteraard neemt hij hierin de maat van alles en iedereen die het traditionele allroundschaatsen willen afbreken. Nog even de Grunneger Aodelskalender, zeg maar de eeuwige ranglijst op de klassieke afstanden. Die wordt bij de mannen nog altijd aangevoerd door Yuri Solinger, de huidige directeur-sportief van de iSkateploeg en bij de vrouwen door Jorien Voorhuis. Het boekje is à 4.92 euro (inclusief portokosten) via Plas’ facebook te bestellen.

Het Huis voor de Sport, koud verhuisd van Hoogezand naar Groningen (ingetrokken in het pand van Maupertuus) is collectief aan de taart geweest. Er was ook wel wat te vieren, want Jacqueline van Popta, officemanager ofwel steun- en toeverlaat van directeur Rob de Waard, vierde haar 25-jarig dienstverband bij deze organisatie. Al die tijd was ze ook de immer sjiek geklede oppergastvrouw van de Groninger Sportgala’s.

Geen taart maar wel beschuit met muisjes in Huize Lanjouw, waar Ivan Lanjouw is geboren. Hij is de (eerste) nakomeling van Willem Lanjouw, de onlangs afgezwaaide noordelijke topschutter van achtereenvolgens Be Quick 1887, SC Genemuiden en HHC Hardenberg, en zijn partner Mirjam van Til. Op de vraag of Ivan al heeft scoort, meldde Willem: “Nog niet, maar hij is wel snel. Snelle bevalling, snel op gewicht en snelle stoelgang.” Van harte!!

Er was ook een bevalling in Istanbul, waar Yolanthe Cabau van Kasbergen op aangeven van Wesley Sneijder hun zoon Xess Xava ter wereld bracht. Het dolgelukkige societypaar liet stante pede alle familie en naasten invliegen en daarom moest RTV Drenthe’s anchorman voor de sport, Niels Dijkhuizen, forfait geven bij FC Emmen – Go Ahead Eagles en ACV- VVOG. Als partner van de zus (Deborah) van Yolanthe behoorde de man van het populaire amateurvoetbalprogramma ‘Onze Club’ tot de exclusieve genodigden van het geboortefeest.

Een sponsoractie van de Hoogkerker makelaar John Schokker bracht de Groninger (KNVB)bekerwinnaars Velocitas (in 1934) en FC Groningen (dit jaar) afgelopen zaterdag bijeen voor het proclameren van een gemeenschappelijk goed doel: Kids United. Steun aan deze maatschappelijke voetbaltak van de FC was een belangrijke bijzaak in het contract dat Schokker voor vier jaar verbindt aan de door Erik Werksma, Erik Wormmeester, Hans Edens en Jan Schuil opgezette jeugdopleiding van de aloude (anno 1897) Stadsparkclub. Alvorens de handtekeningen werden gezet overlaadde FC-directeur Hans Nijland zijn collega-voorman van Velo, Sipke Zwerver, met warme woorden.

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.