woensdag 22 april 2015

Derde Helft (248)


Er gaat geen uitzending van het tv-programma Voetbal International voorbij, of presentator Wilfred Genee besteedt, bijgestaan door Johan Derksen, aandacht aan zijn actie voor gezond eten en drinken in voetbalkantines. Maar bij het testpanel van de GSAVV Forward, dat gehaktballen keurt die bij de tegenstanders worden geserveerd, is het ‘balletje breed’ van Genee volledig afgekraakt. Dat gebeurde na afloop van de uitwedstrijd tegen VV Heerenveen. Uit het juryrapport: ‘’Genee’s balletje breed ziet er uit alsof Ruben Haring (speler van Forward) er per ongeluk op was gaan zitten. Smakend naar rubber en in niets gelijkend op een mooie gehaktbal doet de plaatselijke VV een gooi naar de rode lantaarn. De slechtste bal van het jaar en opgediend zonder zalf. Geen van de aanwezige Forwardianen heeft zijn balletje breed opgegeten.” Met een vette 4 belandde Heerenveen (lees Genee) op de laatste plaats. Emmeloord leidt dit klassement.

Hij had weer eens aangekondigd te stoppen, maar wie stond er aan de micro bij de traditionele grasbaanraces in Vries? Jawel, Cor Wiersema! Hoewel hij richting 70 gaat, kan hij zijn stiel maar moeilijk missen. Wat wil je ook, als je het al 45 jaar doet. En ja, het wereldje vraagt hem ook steeds weer om met zijn verbale gaven het motorgeweld te omlijsten. Of het nu in Staphorst, Stadskanaal, Barneveld of Tubbergen is, ze willen Cor Wiersema horen. De man oet Daam (Appingedam) is volgens mij ook nog reservespeaker in de Euroborg. Hij was al gedurende 15 jaar namens de FC de stem van het Oosterpark.   

Het gaat weer goed met Theo Jurriens, de mondiaal actieve astronoom die ook in de Groninger sportwereld op tal van fronten actief is. Theo geneest langzaam maar zeker van een fikse hartoperatie en maakte afgelopen week zijn eerste kilometers op de fiets. Hij had, meldde hij op Facebook, alleen last van een felle westenwind.

Schaatstrainer Erik Bouwman, momenteel bondscoach van Zuid-Korea, blijkt ook een begenadigd conferencier te zijn. Dat bewees hij tijdens een relatiemeeting voor sponsors, donateurs en medewerkers van de site www.sportinstad.nl in stadscafé De Wolthoorn. Hij was er gevraagd voor een lezing, maar die draaide uit op een onvergetelijk lachnummer. Kortom, een aanrader!

Het plan voor een noordelijke Cauberg ligt (in Assen) klaar, maar zo lang die er niet is, trekt een heel regiment noordelijke fietsers jaarlijks naar Limburg voor de toerversie van de Amstel Gold Race. Meest prominente deelnemer uit onze contreien was de Asser burgemeester Marco Out, ooit nationaal burgemeesterskampioen. Ook oud-FC Groningen en BV Veendam-goalie Egbert Darwinkel, tegenwoordig trainer van VAKO, reed mee. Hij is altijd in voor dit soort werk. Hij bereidt zich ook voor op een Elfstedentocht en draait zijn hand evenmin om voor halve en hele marathons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.