dinsdag 18 februari 2014

Derde Helft (87)


De roem van de tweelingbroers Michel en Ronald Mulder steeg in Sotsji naar hemelse hoogten, geaccentueerd met een drie keer Olympisch eremetaal. Met Michel als primus inter pares, want hij veroverde zowel goud als brons op de sprintafstanden. Ronald moest het doen met alleen brons, op de 500 meter. Hoe anders was het vijf jaar geleden (6 januari 2009), toen de broers hun opwachting maakten op het Bislett van de kortebaan, Lageland-Hamweg. Destijds zegevierde Ronald en was Michel in de uitslag nergens te bekennen. Ronald versloeg in de finale de Groninger Jan-Hessel Boermans, die inmiddels in de anonimiteit is verdwenen. Ronald verdiende met zijn zege 150 euro, hem overhandigd door Aaldrik Evenhuis, de Groninger afgezant van Koning Winter. En als toegift een muzikaal eerbetoon van feestorganist Bert(je) Kor.

Is de Stichting Topsport Noord-Nederland, onder meer organisator van de Vier Mijl, de Ladies Run en het Pleintjesbasketbal, in de aanbieding? Dat nieuws zoemt de laatste tijd door Stad en Ommeland. Dus de bazin van TNN, Grietje Pasma, maar even gevraagd bij Gasterra Flames-Den Helder Kings. Ze gaf een ontkennend antwoord, maar zei wel dat ze met haar 62 jaar haar langste tijd heeft gehad bij Topsport Noord-Nederland. En ja, er was inmiddels ook belangstelling voor haar bedrijf, dat een jaaromzet heeft van 1.4 miljoen euro. Drie geïnteresseerden hebben zich gemeld, maar tot concreet zaken doen is het nog niet gekomen.

Jan van Meel, alias de Pammel, was een van de spelers in de meest roemrijke jaren van Velocitas 1897, de jaren dertig van de vorige eeuw, samen met jongens als Otto Bonsema en  Eppie Meulema. Jan’s zoon Harry zocht zijn heil echter bij GRC, waar hij het schopte tot erelid. Ook kleinzoon Marc is van oorsprong GRC’er, maar binnenkort gaat hij de cirkel toch rondmaken. Hij wordt namelijk de technisch bewindvoerder van Velo, van hoog tot laag. Dus niet alleen hoofdtrainer, maar ook hoofd jeugdopleiding van de groenwitten.

Wilfred Genee, als mediaman opgegroeid in Groningen en nu een van de gevierde mannen bij het tv-programma Voetbal International, komt 5 maart naar de Euroborg. Hij gaat er zijn stokpaardje van de laatste maanden promoten, verkoop van gezond voedsel in voetbalkantines. Dat gebeurt in het kader van het convenant dat FC Groningen met de haar omringende amateursclubs is aangegaan. Ook de Hoogkerker makelaar John Schokker komt aan het woord. Hij gaat voorlichting geven over de WOZ-waarde van kantines.

Johan Derksen vindt zijn VI/TV-collega Hans Kraay jr. maar een vermakelijke dorpsidioot, maar bij Be Quick 1887 is hij een toffe peer. Hansie Hansie mag altijd graag bij, zoals hij zelf zegt, de Good Old komen. Vanwege het sjieke karakter van de club. Afgelopen zaterdag was hij er weer eens met zijn JVC Cuijk. Het werd voor Kraay jr. een teleurstellende remise (1-1), maar hij was na afloop niet te beroerd de bierpot van de spelers van Be Quick te vullen met 50 euro.

         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.