dinsdag 11 februari 2014

Derde Helft (86)


Formule 1-couruer Fernando Alonso was er afgelopen week, net als de topwielrenners Marcel Kittel en Peter Sagan. Hun bezoek aan Dubai haalde veel media. Maar ook Wim Mensen deed het oliestaatje aan. De voormalige directeur van de Provinciaal Groninger Sportraad haalde de pers niet, maar hij was er om te lobbyen. Hij is een beetje de Ronald de Boer, die sportambassadeur is voor Qatar, van Dubai. Momenteel is Mensen, wiens dochter Fransien daar al geruime tijd werkzaam is, druk doende de bazen van de Ronde van Italiƫ te bewegen hun Giro een van de komende jaren in Dubai van start te laten gaan. Het eerste succesje is geboekt, want afgelopen week organiseerde de Giro-organisatie voor het eerst de Dubai Tour, gewonnen door Taylor Phinney.

Tessa Hoeksema is het uithangbord geworden van Indoor Tolbert. De blonde amazone staat, samen met haar paard Twin Twin, afgebeeld op de billboards waarmee de organisatie van Indoor Tolbert in het Westerkwartier haar befaamde hippisch festijn (eind maart) aankondigt. De foto is gemaakt door Roos Meertens. De bestuursleden Poppe Koning (voorzitter) en Lucas Oosterhof zijn bijzonder in hun nopjes met hun kersverse ambassadrice.

Groningen promotion is er in Hardenberg, zoals ik afgelopen week al meldde. De lokale voetbaltrots, zaterdagclub HHC, heeft veel profijt van drie Grunnegers, zijnde trainer Marcel Groninger en de spelers Dennis Krohne en Tiemen van Hezel. De tevredenheid blijkt ook uit de contractverlenging die beiden hebben gekregen. Maar er komt nog meer Gronings bloed naar Hardenberg, want met ingang van komend seizoen zullen ook Willem Lanjouw (nu nog actief in Genemuiden) en Be Quicker Rob van de Leij volgend jaar naar HHC verkassen.

Lucien Sahetapy, de oud-voetballer van onder meer BV Veendam en ACV en nu als 39-jarige veteraan nog te zien bij Roden 3, beweegt zich tegenwoordig in de showbizz. ‘Tappie’ houdt er een videoproductiebedrijf op na, maar bestiert in Leek ook Oefenruimte Noord, waar popmuzikanten naar hartenlust kunnen repeteren.

Wie kent hem niet, Wubbo Warrink. Amateurscheids sinds ‘mensenheugenis’. Bijna geen noordelijke voetballer of hij heeft wel een balletje getrapt onder leiding van Wubbo Warrink. De KNVB heeft dat nu gewaardeerd, want de Ter Apeler kreeg voor zijn arbitrale verdiensten een gouden speld. Van harte!

Tot sluit aan afscheidssaluut aan Geert Abbringh, die afgelopen week op 78-jarige leeftijd is overleden. Geert, domineeszoon en oud-leraar aan de LTS in Drachten, ging vanuit Bakkeveen een bijzonder kleurrijke weg in de noordelijke sportwereld. Hij was liefst 22 jaar de Stem van het Leekster Zaalvoetbalgala, waar hij met zijn verbale lenigheid twee wedstrijden tegelijk van (veelal geestige) kanttekeningen voorzag. Ook was hij jarenlang speaker bij Harkemase Boys en bij grasbaanraces liet hij zich horen. Geert Abbringh was ook steevast bezoeker van wielercriteriums in de regio, waar hij de dienstdoende mediavertegenwoordigers trakteerde op kostelijke anekdotes. Tevens schreef hij ons persmensen cabareteske brieven. We missen Geert Abbringh nu al.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.